Sektörün önde gelen medya, satın alma ve planlama şirketlerinden Medyatek, MediaLife, Tempo Medya, Local Time ve MyMedia’nın, Conento Araştırma Şirketi ile yaptığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Yerelin Günlüğü “Projesi sayesinde; bundan böyle yerel medya satın alma ve planlamasında, reklamverenlere çok daha güvenilir çözümler sunulacak.

NASIL BİR ARAŞTIRMA

Yerelin Günlüğü, bölgesel pazarlama iletişiminde, stratejik bilgi ve desteği sağlamak üzere Conento tarafından tasarlanmış, il bazında raporlama sunan, geniş çaplı ve niceliksel bir araştırmadır. “Yerelin Günlüğü” Projesi’nin hayata geçme amacı, Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde ve yörelerde yaşayan halkın yaşam tarzlarının incelenip analiz edilmesinin yanı sıra yerel medya ile olan ilişkilerini ve yerel medya kullanım alışkanlıklarının ne olduğu öğrenilerek; markalara yerel medya iletişim kanallarında da, tıpkı ulusal medyada verildiği gibi, etkin hedef kitle analizi ve ölçüme dair güvenilir datalar verebilmektir. Bu sayede reklamverenler, sadece İstanbul’daki ulusal TV’ler ve radyolar değil, onların dışında var olan diğer illerdeki yüzlerce yerel iletişim mecralarını da etkin bir şekilde kullanarak Türkiye’nin her kesimine üstelik çok daha uygun bütçelerle hitap edebileceklerdir.

HEDEF KİTLESİ

Bugüne kadar ulusal medya gibi ölçümlenemeyen yerel medya, bundan sonra Yerelin Günlüğü Projesiyle, markaların hedef kitlesine direkt olarak seslenmesini sağlamayı hedeflemektedir. Yerelin Günlüğü Projesi, daha verimli bir medya planlaması, etkin pazarlama stratejisi, yerel medya iletişim kanallarının güvenle kullanımı, hızlı geri dönüş alma ve yüksek müşteri memnuniyeti gibi yerel medyanın bugüne kadar ihtiyaç duyduğu tüm bu unsurları karşılaması için sektöre getirilmiş benzersiz bir proje olma özelliği taşımaktadır. Yerel medya için üretilen bu güvenilir çözüm ile reklamverenler artık markalarının sesini, doğru hedef kitleye, çok daha uygun bütçelerle ulaştırma imkanına sahip olacaktır. HABER MERKEZİ