Saklandığı hücre evini araştıran Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin Gümüş'ü silahla ateş ederek ağır yaralayan 17 yaşındaki H.Ç.'nin 2 ay önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi. H.Ç., yaşı küçük olduğu için uzman psikologlar nezaretinde alınan ifadesinde zaman zaman polis memurunu vurduğunu itiraf edip, kimi zaman ise inkar ettiği bildirildi. Tutarsız davranışlar sergilediği öğrenilen IŞİD üyesinin, sorgulaması sürüyor.

ATEŞ EDEREK KAÇMIŞTI

Polis memuru Hüseyin Gümüş, terör örgütü IŞİD'in hücre evi olduğu ileri sürülen bir evi araştırmak için Üçoklar Mahallesi'ne gitti. 47 numaralı sokakta dolaşan polis memuruna, bu sırada dışarı çıkan H.Ç., arkadan yaklaşarak başına ateş etti, ardından motosikletle kaçtı.

2 GÖZALTI

Polis, motosikleti bırakarak bir süre sonra taksi tuttuğu saptanan H.Ç.'yi Hatay'da yakaladı. H.Ç.'ye yardım ettiği ileri sürülen ve adı öğrenilemeyen 1 kişi de Gaziantep'te gözaltına alarak sorgulamak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Yakalandığı zaman üzerinde kimlik olmayan H.Ç.'nin kendisini 'Ahmet' adıyla tanıttığı ve yapılan aramada üzerinden 700 dolar para çıktığı öğrenildi.

UZMANLAR EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINIYOR

H.Ç., yaşı küçük olduğu için uzman psikologlar nezaretinde alınan ifadesinde zaman zaman polis memurunu vurduğunu itiraf edip, kimi zaman ise inkar ettiği bildirildi. Tutarsız davranışlar sergilediği öğrenilen IŞİD üyesinin, sorgulaması sürüyor.

AİLESİ SURİYE'DE IŞİD'E KATILDI

Polisin ay önce IŞİD'e yönelik yaptığı operasyonlarda H.Ç.'nin gözaltına alındıktan sonra ifadesinin alınıp serbest bırakıldığı, dün meydana gelen olay sonrasında ise motosikletle olay yerinden uzaklaştığı daha sonra bindiği bir taksi ile Hatay'a gittiği öğrenildi. Olayın meydana geldiği ve IŞİD'in hücre evi olarak kullanıldığı, IŞİD'e katılmak için gelenlerin kaldığı, şüphelinin babası Ömer ile annesinin de Suriye'de IŞİD saflarında yer aldığı belirlendi. H.Ç. ile kendisine yardım ettiği için gözaltına alınan diğer şüpheli sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. DHA