Gaziantep'te polis baskını sırasında kendini patlatan İbrahim Halil Durgun'un kentte kredi kartı komisyonculuğu yaptığı, bu yolla piyasadan 1 milyon 100 bin TL topladıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edildi.

AİLESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Ankara'da 102 vatandaşın yaşamını yitirdiği, yüzlerce vatandaşın da yaralandığı canlı bomba saldırısını gerçekleştiren IŞİD militanlarını Gaziantep'ten Ankara'ya getiren aracı kullandığı belirlenen ve polisin evine yaptığı baskın sırasında üzerindeki bombaları patlatan İbrahim Halil Durgun'un Çağlayan Mahallesi'nde oturan ailesi sessizliğe büründü.

BİZİ RAHAT BIRAKIN

Patlamada 4 polisin yaralanmasına neden olan ve evin banyosuna sığınmış iki kadın ve 3 çocukla birlikte oturduğu belirlenen Durgun'un ailesi kapılarını çalan gazetecilere tepki gösterdi. Aile gazetecilerin soruları üzerine "Bizi rahat bırakın zaten acılıyız. Bizim acımız bize yeter. Hiçbir şey konuşmak istemiyoruz. Şu anda ateş üstünde oturuyoruz" tepkisi gösterdi.

İKİNCİ EVLİLİKTEN SONRA ORTADAN KAYBOLDU

Ailenin uzun yıllardır komşusu olan mahalle sakinleri ise Durgun'un 2 yıl önce adını bilmedikleri siyah çarşaf giyen bir kadın ile ikinci evliliğini yaptıktan sonra ortadan kaybolduğunu, zaman zaman lüks bir otomobille mahalleye gelip annesi ve kardeşlerinin sokak içerisindeki evlerine uzaktan bakıp gittiğini anlattılar.

EĞİTİM ALMIŞ

İbrahim Halil Durgun'un, Gaziantep'te yaşadığı süre içerisinde kredi kartı komisyonculuğu yaptığı, bu yolla piyasadan 1 milyon 100 bin TL para topladıktan sonra 2 yıl önce ortadan kaybolduğu da iddia edildi. Durgun'un ikinci eşi ile evlendikten sonra Suriye'ye gittiği ve eğitim aldığı da öne sürüldü.

Öte yandan Ankara Garı önünde meydana gelen canlı bomba eylemlerinin planlayıcısı olduğu iddia edilen İbrahim Halil Durgun'un Gaziantep'teki ailesinin evine polisin birkaç kez baskın yapmasına rağmen izine ulaşamadığı öğrenildi. (Kaynak: Habertürk)