Gaziantep'te iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, yoldan geçen 3 vatandaş da pompalı tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı.
Edinilen bilgiye göre olay, İstiklal Mahallesi 30 Nolu sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre bir süre önce bu mahallede oturan iki aile arasında tartışma yaşandı. Aralarında husumet bulunan aile gece geç saatlerde yine kavgaya tutuştu. İki aile arasında pompalı tüfeklerle çıkan kavgada yaralanan Ali Ç. ağır yaralı olarak özel bir hastaneye kaldırılırken, mahalle sakini 3 genç de açılan ateş sonucu saçmaların hedefi oldu. Özel hastaneye kaldırılan Ali Ç. ilk müdahalesinin ardından Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayınca hayatını kaybetti. Saçmaların isabet ettiği 3 kişi ise olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Bu sırada kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri mahallede yoğun güvenlik önlemi aldı. Ancak kavga haberini alarak mahalleye gelen ailelerin yakınları arasında sürekli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine olay yerine çevik kuvvet ekibi çağrıldı. Bu sırada Ali Ç.’nin ölüm haberini alan yakınları sinir krizleri geçirerek kavga ettikleri ailenin evine saldırdı. Evi taşlayan öfkeli kalabalık polis tarafından güçlükle sakinleştirildi. Polis sabah saatlerine kadar mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.