Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Türk toplumu tarih boyunca aile değerlerine verdiği önemle gelişmesini sürdürdüğünü ve yüzyıllar boyunca kültürel kimliğini korumayı başardığını söyledi. Aile Haftası nedeniyle açıklama yapan Zor, "Türk ailesi bütün sorunlarına rağmen güçlü bir sosyal hizmet ve yardım mekanizması olarak varlığını sürdürmektedir" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 20 Eylül 1993 günkü kararı ile 15-20 Mayıs Aile haftası olarak kabul edildiğini ve 1994 yılında bu yana tüm dünyada ve ülkemizde kutlandığını belirten Zor, "Bu hafta kapsamında ailenin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının arttırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar özel bir yer tutmaktadır. Bu etkinlikler kapsamında toplumda aile bilincinin ve aile değerlerinin korunması yönünde önemli bir bilgi kazanılmaktadır" diye konuştu.

SOMUT ADIMLAR ATILDI

Zor, gün ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Sosyal hizmetler ve yardımlara ilişkin ulusal düzeyde politika ve stratejiler geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda aileyi her yönüyle kuşatan alanlarda çeşitli somut adımlar atmaktadır. Toplumda oluşan hızlı değişim ve gelişimlere anne ve babalar duyarlı olup kendilerini geliştirmeli ve bilinçlendirmelidir. İhtiyaç duyulması halinde de Bakanlığımızca kurulan Sosyal Hizmet Merkezlerinden ‘’danışmanlık ve destek birimlerinden’’ yardım alınabilmektedir" dedi. BÜLTEN