MÜSİAD Gaziantep Şubesi üyeleri, eşleri ve çocukları ile birlikte ‘Aile ve Gençlikte Eğitim’ konulu Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul tarafından verilen konferansa katıldı. Doç. Dr. Ertuğrul, ebeveynleri dikkatli olmaları gereken konularda uyardı. Sunumunda yaşanmış ibretlik olaylar paylaşan Yazar Halit Ertuğrul, gençlerin manevi değerlerle yetiştirilmesinin önemi üzerinde durdu.

KAVRAMLAR ÇOK ÖNEMLİ

Aile ve gençlik kavramlarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden MÜSİAD Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Ali Kılçık, “Biz Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi olarak ailelerimizin, çocuklarımızın ve eşlerimizin birbiriyle kenetlenmesi, birbiriyle olan diyalogunun artması, birbirlerini tanımaları için zaman zaman böyle konferanslar, bu tür etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

İSLAMİ AHLAK YAŞAMI

İslami ahlak ile yaşamanın gerekliliğine işaret eden Kurt Ali Kılçık, “Aile ile ilgili programlar yaptık. Eşlerin birbirleri üzerindeki hakları konusu, mutlu aile olmadan başarılı aile olunmaz. Mutlaka ama mutlaka kadın ve erkeğin birbirleri üzerindeki haklarını iyi tanıyıp İslami yapıya göre davranmaları gerekiyor. Aksi takdirde bir takım huzursuzluklar kaçınılmaz oluyor. Özellikle boşanma oranlarının yüzde 30’ları bulduğu ülkemizde bizim bu konuyu çok daha iyi irdeleyip, farklı boyutlarda incelememiz gerekiyor. Bununla ilgili bir toplantı yapma ihtiyacı hissettik. Çocuklarımızın yetişmesi ile ilgili ‘aile ve gençlik’ yani biz gençleri nasıl anlamalıyız, biz gençleri nasıl tanımalıyız, ailelerimiz gençlere nasıl davranmalı, onların bu gelişim süreçlerine, ergenlik çağı dediğimiz bu dönemi atlatmasına nasıl yardımcı olmalıyız gibi konularla ilgili bilgilenmek için konunun uzmanı Doç. Dr. Halit Ertuğrul ile bugün bir toplantı düzenledik. Eşlerimiz ve çocuklarımız bu toplantının misafirleri olacak. Bizler üzerimize düşeni bilirsek, ona göre davranırız. Dolayısı ile içinde bulunduğumuz zaman dilimini en iyi şekilde geçirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ