GAZİANTEP’te, Kobani protestolarında karşıt görüşlü grupların çatışması sırasında ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun isabet ettiği, evinde yemek yediği sırada camdan içeri girerek isabet etmesiyle yaşamını yitiren 18 yaşındaki Sevgi Alıcı’nın evinde gözyaşı dinmiyor. Protestolar sırasında ateşlenen kurşunla hayatını kaybeden gencecik yaştaki annenin ölümü, bir hafta sonra 1 yaşına girecek bebeği Ecrin'i annesiz bıraktı.

YAKINLARI TESELLİ EDİYOR

Barak Mahallesi’nde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını protesto eden gruplar ile karşıt görüşlü gruplar karşılaşınca çatışma çıktı. Grupların karşılıklı olarak silahlarını ateşlediği olayda, kim tarafından kullanıldığı bilinmeyen bir tabancadan çıkan kurşun 1 çocuk sahibi Alıcı çiftinin evlerinin camından içeri girdi ve yalnız başına sofrada yemek yiyen Sevgi Alıcı'ya isabet etti. Komşuları tarafından hastaneye götürülen Sevgi Alıcı, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Toprağa verilen Sevgi Alıcı için babasının Batıkent Mahallesi’ndeki evinde taziyeler kabul ediliyor. Bir hafta sonra 1 yaşına girecek kızı Ecrin'e sarılarak eşinin ölümünün acısını yaşayan Mehmet Alıcı'yı ise yakınları teselli etmeye çalışıyor.

TAZİYE ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan Kobani eylemlerinde karşıt görüşlü grupların çatışmasında ateşlenen silahtan çıkan kurşunun evde yemek yediği sırada isabet etmesiyle yaşamını yitiren Sevgi Alıcı’nın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Şahin, baba Alıcı’yı teselli etti.

Başkan Şahin ve Milletvekili Bakbak, doğum gününe sayılı günler kala annesini kaybeden Ecrin bebeği de kucağından indirmedi. Ziyarette konuşan Vali Erdal Ata, Gaziantep’in bulunduğu coğrafyanın ateş çemberinin içinde olduğunu belirterek, "Mutlaka hepimiz bir gün öleceğiz. Gönül arzu eder ki insanlar doğal yönden ölsün. Kavgayla, gürültüyle, böyle bir terör saldırısı ile kimsenin ölmesini istemem. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya, adeta ateş çemberinin içinde yaşıyoruz. Biz ne kadar mücadele edersek, ateşin bize sıçramaması için ne kadar uğraşırsak uğraşalım ama komşuda bir yangın varsa bu yangının etkileri bize de yansıyor” diye konuştu.

Eşini kaybeden Mehmet Alıcı taziye dileklerini kabul etti ve olay anını şöyle anlattı: "Ev kale gibiydi merminin girmesinin imkanı yoktu. Ben lavaboya giderken eşime ayağa kalkmamasını söyledim. Işıkları söndürüp evde oturuyorduk. Lavabodan döndüğümde eşimin kanlar içinde yerde yattığını gördüm. Eşimi kucağıma alarak evden çıkardım ve komşularım ile hastaneye götürdük ama kurtaramadık." DHA, Bülten