Trafik kazasında hayatını kaybeden Şehitkamil eski belediye başkanı Av. Ahmet Yılmaz'ın adı Batıkent'te bir parka verilecek. Şehitkamil Belediye Meclisinde gündeme alınan teklif karar oy birliği ile kabul edilirken, CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, Ahmet Yılmaz'ın isminin daha büyük bir bulvara verilmesini istediklerini, bu konuda büyükşehire önerge vereceklerini söyledi.

FATİHA OKUNDU

Şehitkamil Belediye meclis toplantısı başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında Fadıloğlu, başta Ahmet Yılmaz olmak üzere, şehit olan güvenlik güçleri, Mina'da ölenlerin ruhuna Fatiha okuttu.

BİR ÇİVİ ÇAKANDAN ALLAH RAZI OLSUN

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra gündem dışı maddelere geçildi. Fadıloğlu Şehitkamil Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı Ahmet Yılmaz'ın adını yaşatmak için adını Batıkent'te son yaptıkları bir parka vereceklerini belirterek, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Allah bu memlekete bir çivi çakandan razı olsun. Kendisi oturduğumuz binanın yapımında emeği geçen önemli bir şahsiyetti" dedi. Gündeme alınan teklif karar oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

SUCU, YILMAZ'IN İSMİ DAHA BÜYÜK BİR BULVARA VERİLSİN

CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu da söz alarak, "Üzüntümüzü ortak olduğunuz için Allah razı olsun. Ama gönül isterdiki Ahmet Yılmaz'ın ismi daha büyük bir bulvara verilsin. Bunun için Büyükşehir'e önerge vereceğiz. Sizin de desteklerinizi bekliyoruz" dedi. Fadıloğlu da, elimizdeki en nitelikli park. Büyükşehire geldiğinde elimden ne geliyorsa yaparım" dedi.

SANDALYE, MASA YOKTU

CHP'li meclis üyesi Zeynel Güçyetmez de söz alarak, "Ahmet Yılmaz, Demokrasi Meydanı'nda Kepkep'in evinde sandalye ve masa yokken bir görev üstlendi. Bu binayı yaptırdı, asfalt şantiyesi kurdu. Bir çivi çakandan Allah razı olsun, hepimizin başı sağolsun. İnceliğinizden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis toplantısında encümen üyelikleri seçimleri de yapıldı. İstifa eden encümen üyelerinin yerine Mehmet Yıldız, Mehmet Ali Zaptiyeoğlu ve Halil Uğur 30'ar oyla seçildi.

ORTAK AKILLA YÖNETELİM

CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım da, Ahmet Yılmaz'ın adını parka verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Keşke encümen üyeliklerinde de muhalefeti saf dışı etmeseniz. O zaman meclis ortak akılla yönetilir ve daha şeffaf olunur. Ama bugünün yarını da var" dedi.

HOŞ GÖRÜNTÜ DEĞİL

CHP'li meclis üyesi Hasan Çolak da, Güvenevler'de su deposunun yan tarafında bulunan boş arazinin madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini, hoş bir görüntü olmadığını belirterek konuyla ilgilenilmesini istedi. Meral KINACILAR