Geçirdiği klp krizi sonrası arabası takla atan ve hayatını kaybeden Şehitkamil eski Belediye Başkanı Av. Ahmet Yılmaz (66), toprağa verildi.

Yılmaz'ın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne getirilen Yılmaz'ın naaşı, cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki aile kabristanında defnedildi. Cenazeye CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ ile HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile meslektaşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

27 SN 128 plakalı otomobiliyle İpekyolunda seyir halinde olan Ahmet Yılmaz, Zeugma Müzesi önünde direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Otomobilde tek başına olan Yılmaz, direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki demir korkulukları devirdi. Karşı şeride geçen Ahmet Yılmaz yönetimindeki otomobil, 28 YE 127, 27 VN 725 ve 34 HP 6833 plakalı araçlara çarptıktan sonra durabildi. Kazada Ahmet Yılmaz ve diğer araçlarda bulunan 2 kişi ağır şekilde yaralandı. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Aracının içinde sıkışan Yılmaz, itfaiye tarafından çıkartıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Yılmaz, kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

AHMET YILMAZ KİMDİR ?

1992-1993 arasında Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı yapan Ahmet Yılmaz, 2010'da CHP Gaziantep İl Başkanlığı, 1989-1994 arasında da Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Ahmet Yılmaz 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Adana’da cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı. 1982 yılında bu görevinden istifa eden Yılmaz, serbest avukat olarak mesleğini icra etmeye devam etti. 1992-1993 arasında Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı yapan Ahmet Yılmaz, 2010'da CHP Gaziantep İl Başkanlığı, 1989-1994 arasında da Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu. Ahmet Yılmaz’ın avukat olan iki erkek çocuğu bulunuyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. AA