Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, bir yıldır sıkıntı yaşayan esnafın işlerinin son iki aydan bu yana iyice çıkmaza girdiğini belirterek, "Ahilik Haftası kutlanıyor. Normalde esnafın bayramı. Ancak esnaf işsizlikten bu bayramı bile buruk kutluyor" dedi.

'İşsizlik parasızlık yüzünden insanlar terörü bile unuttu' diyen Güneş, "İnsanlar ekmek derdine düştü. Para yok, iş yok, alışveriş eden yok. Parası olan harcamaya korkuyor. Esnaf mal satamıyor. 2 aydır böyle. Bir yıldır sıkıntı vardı ancak bugünlerde iyice hissettirmeye başladı. Sebebini bizde bilmiyoruz. Gizli bir sıkıntı var. Millette bir sessizlik, durgunluk var. Bankalar bile sakin" diye konuştu.

ESNAFIN CANI SIKKIN

Canı sıkkın olan esnaf, Ahilik Haftası'ndaki yürüyüşe bile rağbet göstermediğini belirterek, "Katılım eskiye nazaran iyi olsada bizim esnafımızdan çağırdığımız esnafların büyük çoğunluğu yürüyüşe katılmadı. Küsget'ten esnafı taşımak istedik, gitmediler. Niye esnafın canı sıkkın gelmedi. Belkide ekonomi sıkıntıda olmasaydı otobüslerle adam taşırdık. Ekonomi düzelir, işler açılır diye umut ediyoruz" dedi. Meral KINACILAR