Kurtuluş Savaşı Destanı yazmış, 'Gazilik unvanı almış Tarihi

Kent:Gaziantep. 1989da 'Büyükşehir olduğunda oluşan merkez ilçelere Kurtuluş Savaşı kahramanları Şahinbey ve Şehitkamil isimlerini veren Gaziantep ve Büyükşehir olarak o yıl yapılan ilk seçimlerde en önemli sloganı 'Yeniden kurmak kurtarmaktan zor değildir' sloganı idi ve bu sloganla seçimi kazanan Sayın Celal Doğan oldu.Bu kent Sayın Doğana 15 yıl yani 3 dönem Belediye Başkanlığı görevi verdi.15 yıl görevi süresince yapılan önemli işler ve yanlış olan işler de oldu ama tüm Türkiyede de anımsanan bir başkan profili çıkardı. Tabi bunda Gaziantepsporun da rolü vardı.Gaziantepspor tarihinin en önemli dönemlerini Sayın Celal Doğan Başkanlığı döneminde gördü. Celal Doğan döneminde yaşanan bir konudan da bahsedeceğim.1990lı yıllarda çok dar olan ve mutlaka genişletme çalışması yapılması gereken Şehreküstü Bölgesi yani Şehitler Caddesinde bir takım ağaçların kesilmesi zorunlu idi.O zamanları hatırlıyorum da gösterilen tepkiler günlerce sürdü ve 'tarihi ağaçlar kesiliyor diye 'Katil ifadeleri kullanıldı.Çünkü ağacın bir canlı ve insan yaşamı için önemli işlevi var.Bunu bilmemek, anlamamak için ne olmak gerek onu bilmiyorum.

Burada son yıllarda Gaziantepde yaşanan ağaç kesme yani doğa katliamı sayılacak düzeyde ağaç kesimi yaşandı.Sayın Asım Güzelbey Döneminde ağaç katliamlarına verilen cevapta Asım Bey: 'Yeşil görmek isteyen manava gitsin ifadesini kullandı ve kıyımlar devam etti.Şunu söylemek gerekebilir: Bazıları zorunluluktan çözümü olmadığı için kesiliyordur ama şunu anlamakta zorlanıyorum, anlayamıyorum rant uğruna imar tadilatları yapılarak bir gecede kesilen onlarca yüzlerce ağaç ve yeşil alanlar için ne düşünülüyor, bu kentin geleceği yok ediliyor.Beyefendiler ,Hanımefendiler bu kent önemli bir kent.Bu kenti güzelleştirmek varken, neden tadilatlarla yapılaşmalarla mahkum ediliyor? Hepimize hayat lazım! Hızla artan nüfusla daha fazla yeşil alana ve güzelliğe ihtiyaç var.

Geçtiğimiz hafta gazetemizde bu anlamda iki önemli manşet vardı.

Birincisi Gaski Göleti etrafının imar çalışmaları ve vatandaşın tepkisi. İkincisi ise TRTnin yeri olan ve sonradan hastane yapılmasına karar verilerek, şaşalarla tören yapılarak temeli atılanbölge hastanesi.Mevcut alanın tamamı yeşil alan olan bu bölgede temel atma döneminde birçok ağaç katliamı yaşandı. Şimdi ise bir gecede yapılan imar tadilatı ile yapılaşma alanına karar verildi.Bu kararlar verilirken neler hesaplandı merak ediyorum. İleriye dönük neler düşünüldü acaba?

Ama şunu biliyorum ki:Bu ve buna benzer kararlar bu kente zarar veriyor.Karar vericiler iyi düşünün! Dönüşü olmayan,yaşanamayan bir kent oluşmasın, bir karar verirken bin düşünün ama ne olur birilerine rant için geleceğimizi karartmayın.Sonra siz de bu olumsuzluktan payınızı alırsınız.

İşte bu süreçleri yaşarken Gaziantepi kurtaran atalarımıza yeniden kurma sözü veren Gaziantepde yaşayan yurttaşlar olarak görevimizi yerine getirememiş oluruz.Bu sorumlulukla yaşamayalım gelin etmeyin! Beyler,bayanlar,idareciler,yöneticiler,siyasiler iyi ve doğru, herkes için lazım, güzel şeyler yapın ki tarih de sizleri güzel ansın.