CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, belediyelerin kurduğu spor kulüplerinin denetlenmesini istedi. Gaziantep'teki belediyelerin kentin geleceğini planlama yerine, kentin geleceğini tıkadıklarını kaydeden Ağyüz, Şahinbey Belediyesi'nde imar kanunu hükümlerinin göz ardı edildiğini önü sürdü.
Ağyüz, Şahinbey Belediyesi yöneticilerinin, Şahinbey Belediyespor'a bağış karşılığında hizmet verdiklerini öne sürdü. Şahinbey Belediyespor'a bağışta bulunmayanların taleplerinin kabul edilmediğini savunan Ağyüz, "Bu dönemde yanlış ve kayırmalı özelleştirmelerle bir takım insanlar kayrıldı, rant elde edildi. Şahinbey Belediyesinden inşaat ruhsatı almak isteyen, bitmiş inşaatına iskan almak isteyen ya da mevcut inşaatına kat ilavesi yapmak isteyen vatandaşlarımıza, Şahinbey Belediyespora büyük miktarlarda bağış yaptırılıyor. Bağış yapılmazsa iş yapılmıyor" dedi.
SORU ÖNGERGESİ
Şahinbey Belediyespor'un kendisi Şahinbey belediye başkanı olduğu dönemde Bayanlar Voleybol Birinci Ligine yükseldiğini ifade eden Ağyüz, o zaman kulübün bütçesinin en fazla 20-25 bin YTL dolayında olduğunu kaydetti. Ağyüz, ''Bugün bağışlar sayesinde trilyonlarla ifade edilen bütçeleri var. Bu bağışlar usulsüzdür, vatandaşa baskı yapılarak yaptırılmaktadır. Zaten bu konuya ilişkin Adalet ve İçişleri bakanlarına soru önergesi verdim'' diye konuştu.
KEYFİ UYGULAMALAR YAPILIYOR
"Belediye yasası ve imar yasasına göre, uygulama yapılması gerekirken, inşaat yapmak isteyenler ile iskan almak isteyen şahıs ve kooperatiflerden 'Şahinbey Belediyespor' hesabına 5 bin ila 200 bin YTL arasında bağış aldığı mahalli bir gazete tarafından belgelenmiştir" diyen Ağyüz, "Şahinbey Belediyespor hesaplarının incelenerek baskı ile bağış yaptırılan şahıs, kooperatif ve şirketlerin belediye ile ne tür işlerinin olduğunu araştırmak için soruşturma talimatı vermeniz gerekmiyor mu? Belediyelerin kurduğu spor kulüplerinin, denetimsiz keyfi uygulamalarla, bağış toplama aracı olarak kullanılmasını önleyici tedbirler almayı düşünüyor musunuz?" şeklinde konuştu.