Gaziantepspor’un genç teknik direktörü Mutlu Topçu, önemli açıklamalarda bulundu. Kayserispor maçında sadece 1 puan almadıklarını belirten Mutlu Topçu, futbolcularının sahada gösterdiği duruştan dolayı da oldukça mutlu olduğunu söyledi. Hafta sonu karşılaşacakları Galatasaray maçına da değinen genç teknik adam, rakibin eksik futbolcuları aramayacağının altını çizerek Kayserispor maçındaki olumlu futbollarının da üstüne koymak zorunda olduklarını söyledi.

“GERÇEKTEN KEYİF VERİCİYDİ”

Kayserispor maçında oynanan futbol ve alınan puandan dolayı oldukça keyif aldığını belirten Topçu, “Kayserispor maçına baktığımız zaman gerçekten umut verici bir futbol vardı sahada. Maça iyi başlayamadık, golü de erken yememize karşın moralimizi bozmadık. Ve gerçekten umut verici bir futbol sahaya yansıtıp, iki kere yenik duruma düşmemize rağmen önemli bir puan almayı başardık. Sahada çabuk, hücumu düşünen ve tempolu bir oyun sergiledik. Gerçek kimliğimizi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum ve bu bizim için gerçekten çok önemlidir. Mağlup olduğumuz karşılaşmalarda da olumlu anlamda neler çıkarabiliriz diye bakıyoruz. Alınan puandan ziyade ortaya koyduğumuz futbol oldukça keyif vericiydi. Oyunun hakimi bizdik ve beraberliği bile Kabul etmedik. Son dakikalarda Orkan’ın denediği şutta bile 4 oyuncumuz ceza sahası içerisindeydi. Bu futbol gerçekten keyif vericiydi ama önemli olan bunu devam ettirmektir” dedi.

“BUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Kayserispor maçında oynanan iyi futbolu devam ettirmelerinin daha önemli olduğunu vurgulayan Mutlu Topçu,”Eksik futbolcularımız belki yine olacaktır ancak biz oynayacak veya oynamayacak oyuncuları düşünmüyoruz. Bundan daha ziyade sahaya sürdüğümüz 11 arkadaşımızdan nasıl faydalanabiliriz diye düşünüyoruz. Kayserispor maçında bazı genç isimlere yeni forma şansı verdik, bazılarını farklı mevkilerde oynattık ama hepsi elinden gelenin en iyisini yaptı. Dediğim gibi bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi.

“SNEİJDER YOKSA UMUT BULUT VAR”

Galatasaray’ın zor durumda olsa dahi her zaman tehdit oluşturacak bir takım olduğunu belirten Mutlu Topçu, “Kayserispor maçında alacağımız puan çok önemliydi ve bu maçı artık geride bıraktık. Şimdi önümüzde zorlu bir Galatasaray maçı bizleri bekliyor. Sneijder ve Podolski’nin oynamaması elbette bir avantaj yaratabilir ancak yerine oynayan oyuncuları ekstra motive de edebilir. Biz nasıl ki eksik oyuncular olduğunda sahaya çıkan kadro önemlidir diyoruz bu büyük takımlarda daha az hissedilir diye düşünüyorum. Çünkü yerine oynayacak çok önemli futbolcuları bulunuyor. Sneijder’i yoksa Yasin’i var, Umut’u var. Dediğim gibi şartlar ne olursa olsun önemli bir takımla oynayacağız” dedi.

“DAHA AGRESİF, İSTEKLİ OLMALIYIZ”

Galatasaray maçı öncesinde tek isteklerinin sahadan galibiyetle ayrılmak olduğunu vurgulayan Mutlu Topçu, “Bizim isteğimiz bu maçta Galatasaray’ı yenebilmek ve kendi sahamızdaki taraftar avantajını kullanabilmektir. Kayserispor maçında iyi işler yapmış olabiliriz ama Galatasaray’a karşı bunun üstüne koyup daha agresif daha istekli olmak zorundayız. Hücum anlamında doğru işleri yaptığımız takdirde galibiyet alacağımıza inanıyorum” dedi.

“TARAFTARIMIZ BU STADI DOLDURMAK ZORUNDA”

Taraftar desteğinin futbolda çok önemli olduğunu belirten Topçu, Galatasaray maçında onlara her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Tribünleri dolu görmeyi temenni ettiğini de söyleyen Topçu, “Bu maç öncesinde istiyorum ki taraftarlarımız gelip bizi her zamankinden daha fazla destekleseler. Gelenlere elbette çok teşekkür ediyorum ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Bizim taraftarımız bu stadı doldurmak zorunda ve biz onlarla birlikte ancak bütün olabiliriz. Baktığınız zaman deplasmanda iyi zeminden dolayı daha iyi bir futbol oynuyoruz ama onlara gerçekten ihtiyacımız var. Umuyorum ki bu karşılaşmada bizi yalnız bırakmazlar” dedi.