Sivasspor ile oynanan Kupa maçından önce “Ligde rahat konumdayız” diyen Okan Buruk 3-1 mağlup olunan lig maçından sonra ağız değiştirdi ve, “ Topladığımız puanların hiçbir şekilde bizi kandırmaması gerekiyor. Lig çok çetin” dedi.

Okan Buruk, mağlubiyet için üzgün olduklarını belirterek, “Bugün aslında ilginç bir maç oldu. Maçın özellikle ilk yarısına baktığımızda soyunma odasına 1-0 önde girdik ama inanılmaz hata yapan, topa sahip olamayan, çok fazla panik halinde bir takımımız vardı. Deyim yerindeyse karşımızdaki takım istemediği halde biz topu zaman zaman zorla onlara kaptırıyorduk. Bizim puanımızda olan, 24 puanda olan ligin belki iyi durumunda olan, gözüken bir takım için bu kadar pas hatası, top kaybı çok normal değil” ifadesini kullandı.

MAÇIN DÖNÜM NOKTASI BİNYA

Tabii ki saha çok kötüydü. Özellikle oynandıkça daha da kötü oldu. Çok kötü bir sahada oynadık ama bu pas hataları için bahane değil. İlk yarıya 1-0 önde girmiş bir takım olarak 2. yarıya başlarken biraz daha uyarılarımızı yapmıştık oyuncularımıza. 2. yarı bizim için daha iyi olur diye ümit ediyordum ta ki Binya’nın gördüğü kırmızı karta kadar. Yani bu yaşa gelmiş bir oyuncunun, çok tecrübeli bir oyuncu, oynadığı yer itibariyle çok dikkatli olması gereken bir oyuncunun takımımızı bu şekilde hem yalnız bırakması, hem de penaltıya sebebiyet vermesi affedilemez bir şey. O yüzden maçın dönüm noktası tabii ki kırmızı kart ve penaltı oldu.

HAMLE YAPACAKKEN GOL YEDİK

Çok da erken bir gol yedik, hamle yapamadık. Tam bir hamle yapacaktık, hamle olmadan gol yedik. Daha sonra ofansif hamleler yaptık. Bunlardan da sonuç alamadık. Çok fazla da pozisyon verdik. Bugün çok kötü bir Gaziantepspor vardı sahada. O yüzden üzgünüz. Taraftarımızdan bu anlamda özür diliyoruz. Daha iyi olmak zorundayız. İnşallah daha iyi de olacağız. Topladığımız puanların hiçbir şekilde bizi kandırmaması gerekiyor. Lig çok çetin. O yüzden bundan sonraki haftalarda kendimizi daha iyi toparlamamız gerekiyor. Sivasspor’u da galibiyetinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.