Gaziantep Lisesi “Ağaçsız mezarlık kalmasın” kampanyası ile köy mezarlıklarına ve köy okullarına beş yüz ağaç dikti. Ağaç dikimine öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Gaziantep Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi tarafından” Ağaçsız mezarlık kalmasın” kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Bozovası, Çiftlik, Kabasakız, Savcılı, Gümbürge, Güremiz, Tuğlu köylerinin mezarlıklarına ve köy okullarının bahçelerine beş yüz ağaç dikildi.

GÖNÜLLÜLERDE KATILDI

Ağaç dikme kampanyasına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tunç, Gaziantep Lisesi Okul Müdürü Ömer Gürer, Din Kültürü Öğretmenleri Yusuf Böke, Kebir Polat, öğretmenler Ali Diken, Mehmet Deniz, Ali Özaslan ve öğrenciler katıldı. Ağaç dikme kampanyasına şehrimizde bulunan Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneğinin yabancı ülkelerden gelen gönüllüleri de katıldılar.

YETİŞMESİ KOLAY AĞAÇLAN

Okul Müdürü Ömer Gürer, “ Güneydoğu Anadolu bölgesi kurak bir iklime sahip. Ağaç dikme kültürü yok. Bizler okul olarak en korunaklı ve yetişmesi kolay olan mezarlıkları ağaçlandırma alanları seçtik. Bu şekilde çocuklarımıza ağaç sevgisini anlatmayı bölgedeki insanlara da ağacın önemini anlatmak istedik” dedi.

Köy mezarlıklarına ve köy okullarına ağaç diken Gaziantep Lisesi öğrencileri, ağaçlarını diktikten sonra mezarda bulunanlara dua ettiler. HABER MERKEZİ