İstasyonu bağevi gibi kullanıyorlar!

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu'nun taşınmasının ardından oradaki ağaçları koruyacaklarını söyledi. Yetkinşekerci, bu alanı halka açacaklarını belirterek, "Oradaki yaşlı ağaçları tespit ettik. Fıstık ağaçları kopyalanacak" dedi. Yetkinşekerci istasyonla ilgili ilginç bir iddiada bulunarak, "Asıl konu, birilerinin burayı bağ evi gibi kullanması. O insanlar bu işten fevkalade rahatsız. Bizim amacımız orayı halka açmak" dedi.

HİÇBİR AĞAÇ ZARAR GÖRMEYECEK

Ağaçların aslına uygun olarak korunacağını, hiçbir şekilde ağaç katliamı yapmayacaklarını dile getiren Yetkinşekerci, "Hiç kimsenin aklına fıstık ağacı katliamı yapılacağı gelmesin. Biz projemizi ağaçların korunmasına göre yaptık. Hiç bir şekilde orada bir ağacın bir dalına birşey olmayacak, korunması gerekenlerin tamamı korunacak. Orada fıstık, badem var, incir var, 5 çeşit ağaçlarımız var. Yani orada hiç bir ağaç zarar görmeyecek" dedi.

3-5 KİŞİ RAHATSIZ

'Asıl konu, birilerinin orayı bağ evi gibi kullanması diyen Yetkinşekerci, "Orayı kulllanan orada olan bir şey işi var, bu iş böyle yürüyor. O insanlar bu işten fevkalade rahatsız. 3-5 kişinin rahatsızlığı var. Bizim amacımız orayı halka açmak. Rahat olun orada başkanımızın talimatı var hiçbir ağaca el değmeyecek. Burayı açacağız, halk kullanacak. Halkı buraya niye sokmayalım ki?" diye konuştu. Meral KINACILAR