Gaziantep Üniversitesi'nde çocuk hastanesi için 450 tane asırlık fıstık ağacının kesilecek olmasına tepkiler sürerken, Gaziantep Üniversitesi Çevre Genç Tema Topluluğu da önemli bir açıklamada bulundu. Genç TEMA'cılar, üniversite içerisinde fıstık ağacı kesim olaylarına sessiz olmadıklarını, çözüm yolu aradıklarını belirtirken, ağaçlarla ilgili önemli bir uyarıda da bulundu. Genç TEMA'cılar, " Ağaçların yaşı 70-80 civarında olduğu için fıstık araştırmanın raporuna göre taşınması mümkün değilmiş ve tekrardan tutmazmış" dedi.

REKTÖR HOCA'YA MAİL ATTIK

1289 adet şikayet mesajı ve bir çok paylaşımlarda etiketlendiklerini belirten TEMA'cılar, "Ortak soru şu. Fıstık ağaçları kesiliyor. Siz bu konuda ne yapıyorsunuz? Ve eylem ne zaman. Arkadaşlar bizler eylemci değiliz. Gaziantep Üniversitesi Çevre Genç TEMA Topluluğu olarak kesinlikle bir eylem çağrısında bulunmuyoruz. Olayın ne kadar kötü olduğunun ve yüzlerce fıstık ağacının kesilecek olduğunun farkındayız. Tabiki sessiz kalmayacağız, ama bunu yasal yollarla çözüme kavuşturmak için çaba sarfediyoruz. Rektör hocaya bir mail attık ve bazı ilgili birimlere gerekli dokümanları TEMA Vakfı İl Temsilcimiz Muharrem Katıoğlu ulaştırdı. Şu an için sadece bekleyeceğiz ve sonuçlar neticesinde ikinci açıklamamızı yapacağız" dedi.

AĞAÇLAR TAŞINIRSA YENİDEN TUTMAZ

Genç TEMA'cılar, "Gaziantep Üniversitesi Yapı İşleri Başkanı İrfan Korkmaz ile Vakıf temsilcimiz bir görüşme yaptı. Şu an için herhangi bir kesim yapılmadığını ve ağaçların taşınacağını birinci ağızdan bildirdi. Ağaçların gideceği yerinde hazırlıklarının bittiğini istersek bizlere göstereceğini söyledi. Ancak şöyle bir sorun var. Ağaçların yaşı 70-80 civarında olduğu için fıstık araştırmanın raporuna göre taşınması mümkün değilmiş ve tekrardan tutmazmış. TEMA Vakfı il temsilcimiz tarafından yetkili kişilere bilgilendirme yapıldı. Rektörle de irtibata geçmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Haber Merkezi