Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çevre düzenlemesi kapsamında ‘Bi Dünya Yeşil’ projesiyle 8 etaptan oluşan ormanlarımızda binlerce fidanı toprakla buluştururken, MÖP projesiyle de 70 bin ağacı kesilmekten kurtardık” dedi.

Fadıloğlu çevre duyarlılığına önem verdiklerini belirterek, “Çevre adına önemli bir adım atan ilçemizin doğal güzelliklerinin korunması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir Şehitkamil bırakmak için aralıksız çalışıyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak bu görev ve sorumluluklarımız doğrultusunda hareket edip altına imzamızı attığımız her projede çocuklarımızın daha temiz ve daha yeşil bir çevrede yaşayabilmesini amaçlamaktayız. MÖP projesiyle, 8 bin ton atık toplandı ve bu sayede yaklaşık 70 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı. Ayrıca, 10 bin ton civarında ise su tasarrufu sağlandı" diye konuştu.

ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN

"Şehitkamil Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisinde her saat, 4 ağacın kesilmesi önlenmekte ve 1 ton su ile 400 kw elektrik tasarrufu elde edilmekte" diyen Fadıloğlu, "Bu amaçla yalnızca ilçe sınırları içinde temizlik ve yeşil alan çalışmaları değil, çevreyi tehdit eden her durumda Belediyemiz göreve hazır. Belediyemizin yeşil alan ve geri dönüşüm çalışmaları da Türkiye’ye örnek gösterilen projeler arasında yer almıştır. Çevrenin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmayı, doğayla uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Dolayısıyla, çevreye karşı duyarlı olmak ve korumak her hangi bir kurum veya kuruluşun değil tüm insanlığın ortak görevi olmalıdır. Herkesin doğaya saygılı olduğu bir Şehitkamil’i, hep birlikte oluşturmak ve bilinçli nesiller oluşturmak adına Dünya Çevre Gününü kutluyorum” dedi. BÜLTEN