Ziraat Türkiye kupasında bu akşam Gaziantep derbisinde Büyükşehir Belediyespor ile Gaziantepspor karşı karşıya geliyor.

Ligde son dört haftadır galip gelemeyen Gaziantepspor ile son üç maçından puanlarla ayrılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, kupada birbirlerine rakip olacaklar. Bu akşam Kamil Ocak Stadyumunda saat 20.30’da başlayacak mücadeleyi Trabzon üst klasman hakemlerinden Bülent Birincioğlu yönetecek.

BÜYÜKŞEHİR ÖNEMSEMİYOR

Ziraat Türkiye kupası grup maçlarının ilk maçında Tuzlaspor karşısında yedek ağırlıklı futbolcuları tercih eden teknik direktör Hakan Kutlu, bu akşam ki mücadelede de as kadroyu sahaya sürmeyecek.

Her iki kulvarda mücadele edebilecek kadro derinliklerinin olmadığını aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “Bizim en önemli hedefimiz ligde Play Off içerisinde yer almak. Kupa maçlarının bize artısı olmayacak, en iyi ihtimal gruplardan çıkmış olsak bile daha fazla ileriye gitme şansımız yok, bu nedenle bugün ki mücadelede dostluk kazansın istiyoruz” dedi.

YEDEK AĞIRLIKLI ÇIKACAKLAR

Gaziantepspor ile oynayacakları kupa maçını fazla önemsemeyen mavi – beyazlı ekip tıpkı Tuzlaspor maçında olduğu gibi ligde fazla forma şansı bulamayan futbolculardan ağırlıklı olarak sahaya çıkacak. Teknik ekip, forma şansı bulamayan sporcuların performansını görebilmek adına Gaziantepspor karşısında sahaya farklı bir kadroyla çıkacak.