Azez’e, üzerinde uçaksavar monte edilmiş olan kamyonetlerle ellerinde Türk bayrakları ile gelen ÖSO güçleri, tekbirler eşliğinde Afrin sınırındaki mevzilerde görevlendirildi. Öte yandan yaşananların ardından Azez’e yönelik hem PYD hem de DEAŞ saldırılarına karşı önlemler de en üst seviyeye çıkarıldı.

Afrin’in terör örgütü PYD’den arındırılmasına yönelik olası Türkiye operasyonuyla ismi sıkça konuşulan Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Özgür Suriye Ordusu denetimindeki Azez kentinde hareketlilik yaşanıyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus ve El Bab ile birlikte terör unsurlarından arındırılarak güvenli hale getirilen Azez’de bulunan ÖSO bileşeni gruplar, kente 14 kilometre uzaklıktaki Afrin sınırında oluşturulan ağır silahların konuşlandırıldığı siperlerde eli tetikte nöbet tutuyor.

BOMBALI SALDIRI ALARMI

Son günlerde hareketliliğin artmasıyla gözlerin çevrildiği Azez, aynı zamanda terör örgütü PYD ile DEAŞ’ın da hedefine girdi. Dün gece Azez ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Siccu bölgesinde ÖSO güçleri tarafından durdurulan bir araçtaki DEAŞ’lı canlı bomba kendisini infilak ettirirken, 3 terörist çatışmada öldürüldü. Güvenlik kaynakları, Fırat Kalkanı Harekatı ile püskürtülen DEAŞ’lı teröristlerden kamufle olarak bölgede kalanların yaşanan karmaşık ortamdan yararlanarak eylem yapmak için harekete geçebileceğini belirledi. Güvenlik güçleri, uyuyan hücrelerin son süreçte harekete geçerek intikam amaçlı eylem yapmak için uygun zemin arayışında olduğunun saptanmasının ardından Azez ilçe merkezi ile kentin giriş noktalarındaki önlemlerini artırdı. Güvenlik güçleri DEAŞ’lı teröristlerin canlı bomba eylemi yapabileceği kentte, terör örgütü PYD’nin de bomba yüklü araçla saldırı ihtimalinin bulunduğunun belirlendiğini, buna göre de gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

HASTANE HARABEYE DÖNDÜ, 1 KİŞİ ÖLDÜ

Terör örgütü PYD denetimindeki Afrin’in Maranez bölgesinden,hedef alınan Azez'in merkezindeki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, saldırı sonrası harabeye döndü. Sabahın ilk ışıklarının ardından saldırının hastanede oluşturduğu tahribat, gün yüzüne çıktı. Saldırıyla harabeye dönen hastanede incelemeler yapıldı. 200 yataklı hastanedeki saldırıda yaralanan ve tahliye edilerek, farklı hastanelere götürülen 14 yaralıdan 1'inin yaşamını yitirdiği öğrenildi. DHA