Kısa adı MBTG olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Güney Afrika’da gerçekleştirilecek olan Afrika Big Seven Fuarı’na katılmak üzere Afrika’ya gidiyor.

21 Haziran’da başlayarak 23 Haziran’da son bulacak olan fuara 50 ülkeden yüzlerce firmanın katılacağı bildirilirken Afrika pazarının Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çeken MBTG Başkanı Surur Aydın, “Gıda sektörü için Afrika pazarı önemli ve çok büyük bir pazardır. Son zamanlarda bölgede yaptığımız çalışmaların geçtiğimiz yıllarda geri dönüşümünü aldık. Katılacağımız fuar da bu anlamda dünyanın en saygın fuarları arasında yer almaktadır. MBTG fuar süresince ürün tanıtımı yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

TÜRK YEMEKLERİ İKRAM EDİLECEK

"Aşçılarımız tarafından fuar süresince konuklara Türk yemekleri ikram edilecek olup profesyonel alıcılarla gerekli görüşmeler yapılacak ve MBTG üyesi kuruluşların iletişim bilgileri onlarla paylaşılacaktır" diyen Aydın, "Temel hedefimiz dünyanın neresinde olursa olsun ürünlerimizin tanıtımı ve hak ettiği değerlerle pazarlanmasını sağlamaktır. Bugüne kadar onlarca ülkede onlarca fuara katıldık. Yapılan tanıtım çalışmalarımızın ihracatımıza olumlu yansıdığını görmekteyiz” şeklinde konuştu. BÜLTEN