Türkiye’nin emperyalist bir tavırda olmadığını belirten Kenya Ankara Büyükelçisi Lindsay Kiptiness, “Afrika ülkeleri Türkiye ile işbirliğine her zaman açık.” dedi. Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi ve Kenya Ankara Büyükelçisi Lindsay Kiptiness Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı makamında ziyaret etti.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Yalnızca Kenya ve Cibuti’yi değil tüm Afrika ülkelerini temsilen Zirve Üniversitesi’ne geldiklerini söyleyen Kenya Ankara Büyükelçisi Lindsay Kiptiness, “Ekonomik kalkınma eğitimle gerçekleşir. Bu nedenle kaliteli eğitim kurumları bizim için öncelik arz ediyor. Zirve Üniversitesi verdiği kaliteli eğitimle Afrika ülkelerinden pek çok öğrencinin gözdesi durumunda. İkili ilişkilerin artırılması için işbirliklerine her zaman açığız.” diye konuştu.

İLİŞKİLER ARTMALI

Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi ise Üniversitelerde Amerikan Edebiyatı kadar Afrika Edebiyatı’nın da okutulması gerektiğini kaydederek, “İşbirlikleri için ülkelerin birbirini yakından tanıması şart. Ekonomik ilişkilerimizin artırılması için de bu gerekli” şeklinde konuştu.

KISA: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Afrika ülkelerinden pek çok öğrencinin Zirve Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü vurgulayarak şunları söyledi: “500’ün üzerinde yabancı öğrencimiz kampüsümüzde eğitim görüyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Afrika’daki öğrenci kardeşlerimizi de her zaman üniversitemizde görmek isteriz. Afrika ülkeleriyle işbirliklerine her zaman açığız.” HABER MERKEZİ