Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ilçelerde yaşanan dolunun yol açtığı zararların tazmin edilmesi ve Gaziantep İlimizin Doğal Afet Bölgesi Kapsamına alınması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulduğu bildirdi. Erdoğan, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde yaşanan dolu ve fırtınanın tarım ürünlerinde özellikle; antep fıstığı, zeytin, buğday, arpa, nohut, mısır, kavun, karpuz ve üzüm bağlarında yüzde 50 ile yüzde 100 arasında bir zarara yol açtığını vurguladı.

MAĞDUR DURUMA DÜŞTÜLER

Araban ilçesinin Çiftekoz, Erenbağ, Fıstıklıdağ, Nurettin Köylerinde üretim yapan 155 çiftçi ve Yavuzeli ilçesinin 30 Köyünde üretim yapmakta olan bin 500 çiftçi yaşanan dolu nedeniyle zarar gördüğünü belirten Erdoğan, "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yapılan tespitler sonucunda zarar gören çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi, üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız nezdinde yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Araban ve Yavuzeli’nde ki çiftçilerimizin mağduriyetin giderilmesi için bölgenin Doğal Afet Bölgesi kapsamına alınması gerekir" dedi.

TEDBİR ALINMASI ÖNEMLİ

Araban ve Yavuzeli’nde etkili olan dolu sonrasında 127 bin dekar alanda ürünlerin zarar görmesinden dolayı çiftçilerimizin mağdur duruma düştüğünü, doğal olayların önüne geçmenin mümkün olmadığını deprem, sel, dolu gibi olaylara karşı hep birlikte ortak hareket ederek bazı tedbirlerin alınmasını gerektiğinin önemini vurgulayan Erdoğan, zararın büyüklüğü ve tam olarak tespiti yapıldıktan sonra zararın tazmini için devlet olarak yapılması gereken ne varsa yapılacağını söyledi. Mevsimin başında bu tür doğal olaylarla karşılaşmanın çok üzücü olduğunu bildiren Mehmet Erdoğan zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini bildirdi. BÜLTEN