Şehitkamil Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında okullarda, sosyal tesislerde ve her yıl farklı branşlarda binlerce kişinin faydalandığı spor salonlarında, afet bilinci eğitimi verecek. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kursları başarıyla tamamlayan Şehitkamilli eğitmenler, afet bilincinin geniş kitlelere yayılmasına büyük katkı sağlayacak.

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 13-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te açılan “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimini” başarıyla tamamlayan Şehitkamil Belediyesinde farklı uzmanlık alanlarında faaliyet gösteren 48 eğitmen, afet bilinci konusunda da yetkili eğitici olma hakkını elde etti. Önceki gün Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde eğitmenlik belgelerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun elinden alan gönüllü eğiticiler, Türkiye adına büyük önem arz eden bu hassas konuda resmi eğitici olabilmenin mutluluğunu yaşadılar.

BAŞARIYA ÖDÜL

Tören esnasında gönüllü eğitmenlere yönelik bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Türkiye sahip olduğu yapı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke. Sel, çığ, heyelan, yangın ve en önemlisi yürekleri en çok yakan afet deprem, birçok kez can ve mal kaybına neden olan afetleri önceden tahmin edebilmek elbette çokta mümkün değil. En teknolojik cihazlarda dahil olmak üzere afetleri sadece birkaç saniye kala tespit edebiliyor ancak bu gerçek konu hakkında herhangi bir tedbir almaya engel de değil. Ben bu kursu başarıyla tamamlayan ve kurs ortamının oluşmasında emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Bu konudaki çalışmalarımızın daha da hızlı bir şekilde ilerleyeceğini ümit ediyorum” dedi.

FADILOĞLU’NUN ELİNDEN ALDILAR

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde görev yapan gönüllü afet bilinci eğitmenleri sertifikalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun elinden aldı. Sertifika töreni esnasında mutlu anlar yaşan gönüllü eğitmenler, böyle bir kursun ve eğitim faaliyetinin hayata geçirilmiş olmasından dolayı Başkan Fadıloğlu’na teşekkürlerini iletti. Gönüllü eğitmenlerden Veysel Çankaya, eğitmen arkadaşları adına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini ileterek kursun Gaziantep’te afet bilincinin 7’den 70 herkese anlatabilmesi adına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Tören esnasında Başkan Fadıloğlu’na, afet bilinci konulu kitap hediye edildi. BÜLTEN