Gaziantep İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Taşkesen, Gazetemizde yayınlanan 'Mahkeme Müdür Olamaz Demiş' başlığı altında yayınlandığımız haberle ilgili açıklama yaptı. Gönderdiği açıklamada, hakkındaki iddiaları reddeden Taşkesen, Mahkeme tarafından AFAD İl Müdürlüğü'ne atamasının iptal edilmesiyle ilgili Gaziantep Valiliğine hiç bir yazının gelmediğini iddia ederken, 30 çocuğa tecavüz olayıyla ilgili tutuklanan şahsın ise kendinden önceki dönemde işe alındığını, o tarihte kendisinin il müdürü olmadığını belirtti.

Taşkesen'in bu konularla ilgili gönderdiği metni, karşı tarafın da cevap hakkına yer verme sorumluluğu ve gazetecilik meslek ilkeleri gereği aynen yayınlıyoruz.

DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Gazetenizin 17.06.2016 tarihli nüshasının 1. sayfasında ve devam eden 2. sayfasında yer alan CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan'ın 'Mahkeme Müdür Olamaz Demiş' başlıklı yazıda şahsım ile ilgili bir dizi suçlamalarda bulunulmuştur. Söz konusu haberdeki suçlamalar ve bu suçlamalara ilişkin cevaplar maddeler halinde aşağıya çıkarılmıştır. 1-"Kreş görevlisi Ahmet Taşkesen" ifadesi tamamıyla gerçeğe aykırı bir bilgidir. Öncelikle MEB'e bağlı olarak faaliyet gösteren Kreş adı altında eğitim kademesi bulunmadığı için kreş görevlisi diye bir kadro da yoktur. Ayrıca haberde kullanılan kreş görevlisi ifadesi küçültücü, aşağılayıcı bir sıfat olarak kullanılmıştır. Bu ifadenin bu şekilde kullanılması, kreş görevlilerini ve öğretmenleri rencide etmiştir. Kaldıki kreş görevlisi olan kişilerin yaptıkları iş şerefli ve kutsal bir görevdir.

Eğitim durumuma gelince;Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini ise Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Bölümü PDR alanında tamamladım. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında yıllarca Psikolojik Danışman, olarak çalıştım. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak atanmadan 8 yıl öcesine kadar eğitimin her kademesinde eğitim yöneticisi olarak görev yaptım.

2. "Atamanın mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen, bu kararın Gaziantep Valiliği tarafından uygulanmadığı" ifadesi tamamıyla gerçeğe aykırıdır. Çünkü Gaziantep Valiliğine (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) atama iptali ile ilgili herhangi bir mahkeme kararı gelmemiştir.

3."Gaziantep'te Suriyelilerin bulunduğu çadır kentte 30 çocuğa tecavüz olayını örtbas etmek istediği ve cinsel istismarda bulunan kişiyi koruduğu" ifadesi ise açık bir iftiradır. Bu haberin, gazetenin basılı nüshasında fotoğrafımla birlikte verilmesi şahsımın ve ailemin şeref ve haysiyetinin gazeteniz yoluyla ihlal edildiğinin delilidir.

Öte yandan çadır kentlerin yöneticiliği konusuna gelince;Nizip Çadır kent ve Gaziantep'teki diğer geçici barınma merkezlerinin yöneticisi mevzuat gereği barınma mekezi bulunan o ilçenin kaymakamıdır. Kaymakam Geçici Barınma Merkezlerinde yürütülen hizmetlerden sorumlu ve yetkili olup çalışan personelin ise alınmasından, denetlenmesinden ve çadır kentte verilen tüm hizmetlerin denetlenmesinden de birinci derecede sorumludur. Kaldıki kaymakamlık olayla ilgili zamanında gereğini yapmıştır. Şahıs, 04.09.2015 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Olay tüm adli boyutu ile yetkili mahmemede devam etmekte olup, sanığın yargılanması da devam etmektedir.

Habere konu olan şahıs Nizip Kaymakamlığı uhdesinde hizmet alımı yöntemiyle temizlik personeli olarak istihdam edilmiştir. Bırakın olayın örtbas edilip, kişinin tarafımdan korunmasını şahsın işe alındığı tarihte il müdürü bile değildim. Dolayısıyla Hizmet alımı yolu ile kamplarda çalışan personel alım işleri ile ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak herhangi bir müdahalemin olmadığının bilinmesi gerekmektedir.

Gazetenize konuşan CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan'ın konuyu bilmeden ve araştırmadan yanlış bilgi verdiği ve gazetenizinde bu haberi sorgulamadan yayınladığı anlaşılmaktadır. Gazatenizde yayınlanmak üzere Basın Kanununun 14. maddesi gereği bu Düzeltme ve Cevap metni hazılanmıştır. Kamuoyuna saygı ile arz edilir.

Ahmet Taşkesen

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü