Mahkemenin AFAD'a müdür olamaz diye karar verdiği Ahmet Taşkesen görevden alınarak, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde boş bulunan Öğretmen kadrosuna atandı. CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, bu süreçle ilgili bazı ayrıntıların kafa karıştırdığını belirtti. Kalkan, "Mahkeme kararı sosyal medyada dolaşırken, Gaziantep 27 Gazetesi bunu haber yapıp kamuoyuna duyurmasaydı, acaba Ahmet Taşkesen Müdürlük koltuğunda oturmaya devam mı edecekti? Bu konuda yetkililerin kamuoyunu aydınlatmasını bekliyorum" dedi.

KALKAN ŞUNLARI SORDU

Kalkan,"Gaziantep 2.İdare Mahkemesi kararınca Gaziantep AFAD İl Müdürü'nün atanmasında hukuka uyarlılık bulunmadığı için, bu atama iptal edilmiştir. Gaziantep Valisi veya Valiliğince; Gaziantep AFAD il müdürünün vekâleten ve asaleten atamasını kim yapmıştır? Bu atamanın hukuka uygun olmadığı bilinmesine rağmen yapıldığı doğru mudur? Ataması iptal edilen kişinin halen Gaziantep AFAD İl Müdürlüğü sitesinde başkan olarak görünmesini doğru buluyor musunuz? Gaziantep Valiliği olarak bu atamanın yapılmasında sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz? Sorumlu olduğunuzu düşünüyorsanız; hukuksuz bir işlem karşısında yapılması gereken nedir? Verilen hukuksal karara rağmen bu kişinin görevden ayrılmama gerekçesi nedir? Bu kararı uygulamayı düşünüyor musunuz ? Mahkeme kararına rağmen şehrimizde koltuğu bırakmayan başka kişi veya kişiler var mıdır?"

ŞİRAZ CEVAPLADI

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan'ın bilgi edinme başvurusuna 1 ay sonra AFAD Müdür Vekilinin imzasıyla gönderilen cevapta şunlar yer aldı:Gaziantep Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü ataması Başbakan Yardımcılığı Makamının 05.05.2015 tarihli ve 10237 sayılı Olur’u ile asaleten yapılmıştır. Bilgi Edinme Kanunu kapsamında bulunmadığından cevap verilmemiştir. Ataması yapılan Ahmet Taşkesen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 01.06.2016 tarihli ve E.11572 Olur’u ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde münhal bulunan Öğretmen kadrosuna atanmış olup, 07.06.2016 tarihi itibariyle kurumumuzdan ilişiği kesilmiştir. İl Müdürü ataması Başbakan Yardımcılığı Makamının 05.05.2015 tarih ve 10237 sayılı Olur’u ile yapılmıştır."

NİYE GEÇ KALINDI?

Kalkan, süreci değerlendirerek, "Bu karar sosyal medyada dolaşıyordu, Gazeteniz haber yaptı. Valiliğe bu kadar geç gitmesi enterasan. Niye bu kadar geç kalındı?" dedi.

ŞİRAZ'LA İLGİLİDE BİLGİ ALACAK

Kalkan öte yandan, AFAD Genel Müdürülüğüne vekaleten atanan kişinin yeterli olup olmadığı konusunda bilgi talep edeceğini de belirtti.