Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında başarı grafiğini yükseltti. Geçtiğimiz dönemde 21 sanayi kuruluşu olan Gaziantep sayıyı arttırdı ve 24'e yükseldi ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi devi arasında yer alarak, kentin gururu oldu. İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan ‘’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu – 2015 Araştırması’’ açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Gaziantep’ten listeye giren firma sayısı 3 adet arttı.

KONUKOĞLU: NE KADAR ÖVÜNSEK AZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girerek göğüslerini kabartan tüm firmaları ve bu başarıda önemli payı bulunan çalışanlarını tebrik etti. İSO 500 listesindeki sanayi kuruluşlarının illere göre dağılımı incelendiğinde Gaziantep’in, Türkiye genelinde beşinci sırada geldiğine dikkati çeken Konukoğlu, "Firmalarımızın, listede hem sayı hem de basamak olarak yükselmesi bizleri sevindirdi. Gaziantepli sanayi kuruluşlarının üretimden satış tutarında da 2014 yılına göre yüzde 24,7 oranında artış oldu. Gaziantep, 500 firmanın üretimden satışlarının yüzde 2,7’lik kısmını tek başına karşıladı. 2015 yılı seçim yılı olmasına ve küresel piyasalarda devam eden sıkıntılara rağmen firmalarımız yükselen bir ivme gösterdi. Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat gerçekleştirerek ekonomiye katkı sağlayan firmalarımızla ne kadar övünsek azdır" dedi.

BARTIK: BAŞARILARI DAİM OLSUN

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, geçen seneye göre firma sayısındaki artışın mutluluk verici olduğunu belirtti.Listeye giren firma temsilcilerini kutlayan Bartık, firmaların başarılarının artarak devam edeceğini ifade etti. Bu firmaların kenti başarıyla temsil ettiğini vurgulayan Bartık, gelecek yıllarda sayının daha da artmasını umut ettiğini dile getirdi. Türkiye’nin ortaya koyduğu hedeflere ulaşabilmek için katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapılması gerektiğine dikkati çeken Bartık, “Gaziantepli işadamlarımız her zaman ülkenin hedeflerine ulaşması için elini taşın altına koymasını bildi. Bundan sonra da aynı bilinçle hareket edeceklerinden şüphem yok” diye konuştu.

NAKSAN HOLDİNG DAMGASI

Türkiye sanayinin öncü kuruluşlarından biri olmayı sürdüren Naksan Holding, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 2 şirketiyle yer aldı. Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, sundukları yenilikçi üretim teknolojisi, Ar-Ge ve hizmet organizasyonunda yapılan değişikliklerle Türk sanayicilerin ihtiyaçlarını daha etkin biçimde karşılamayı hedeflediklerini, dünya klasında şirket olma yolunda, ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti. Nakıboğlu yaptığı açıklamada, "2015 yılı net üretimden satışlara göre yapılan sıralamada yükselmemiz hem bizim için hem de Gaziantep için gurur verici bir sonuçtur. İSO 500 sonuçlarının açıklanmasının ardından bu başarıdan mutluluk duyduk. Çalışanlarımızla hep birlikte el ele vererek 37 yıldır basamakları adım adım tırmanıyoruz” dedi.

GÜLSAN SENTETİK GURURLU

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasının sonuçları açıklandı. Sıralamada Gülsan Sentetik Dokuma A.Ş, genel sıralamada 80., özel şirketler sıralamasında ise 74. oldu. Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, “İSO 500 sonuçları elbette sanayicilerimiz için büyük önem taşımaktadır. İSO 500 içerisinde yer almak bütün firmalar açısından önemlidir. Firma ve marka için yapılan yatırımların yatırımcıya olumlu dönüşü anlamı taşıdığı gibi dünya markası olma yolundaki adımlarında sağlamlığının da önemli bir göstergesidir. Diğer taraftan İSO 500 sonuçları firmaların tüketiciye sunduğu ürünlerin hak ettiği değeri ve yeri bulması anlamına da gelir. Aynı zamanda firmaların bulundukları ülkedeki gücü ve varlıklarının en önemli göstergeleri arasındadır. Firmalarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için önemli bir rehber özelliği de taşıyan İSO 500 her geçen yıl AR-GE ve İnovasyonla tasarımın önemini bir kez daha ortaya koyar. Firmalarımızın global pazarlarda etkilerini arttırabilmeleri, ürünlerini hak ettiği değerlerle pazarlayabilmeleri için elbette markalaşma, AR-GE, İnovasyon ve tasarıma yönelik yatırımlarını arttırmaları gerekmektedir. Bu unsurların yerine getirilmesi beraberinde İstanbul Sanayi Odası gibi birçok ciddi araştırma firmalarının yaptığı araştırmalarda o firmalar etkinliklerini ve ağırlıklarını listelerde daha iyi hissettirirler” diye konuştu.

İŞTE FİRMALAR

1 Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.

2 Gülsan Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş.

3 Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.Ş.

4 Köksan Pet ve Plastik Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.

5 Şölen Çikolata Gıda San. Ve Tic. A.Ş.

6 Beşler Makarna Un İrmik Gıda San. ve Tic. A.Ş.

7 Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş.

8 Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş.

9 Süper Film Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.

10 Adının açıklanmasını istemiyor

11 Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.

12 Şireci Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

13 Kadooğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş.

14 Melike Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

15 Selçuk İplik San. ve Tic. A.Ş.

16 Mutlu Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.

17 Işık Ahşap Profil Lojistik San. ve Tic. A.Ş.

18 Gürteks İplik San. ve Tic. A.Ş.

19 Kartal Halı Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

20 Nadir Yağ San. ve Tic. A.Ş.

21 Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. ve Tic. A.Ş.

22 Kaplan Kardeşler Halı San. ve Tic. Ltd. Şti.

23 Sayınlar Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.

24 Sanko Enerji San. ve Tic. A.Ş.