Gaziantep basketbolunu Türkiye liglerinin en üst seviyesine taşınmasında önemli rol oynayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının genel menajeri Boray Dai, takımı her sene adım adım ileriye taşıdıklarını söyledi. Türkiye basketbol birinci liginin her geçen sene daha da güçlü olduğunu belirten Dai, kadrolarını bu doğrultuda güçlendirdiklerini açıkladı.Parametrik oyunculardan kurulu bir kadro oluşturduklarını ifade eden Dai, ligde ki hedeflerini ise Play Off olarak belirlediklerini kaydetti.

AYNI HEDEFTE 10 TAKIM VAR

Geçen sezondan Erden Eryüz, Can Uğur Öğüt ve Mutlu Akpınar ile yola devam ettiklerini söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının genel menajeri Boray Dai, “Oliver Stevic ve Domen Lorbek ile de anlaştık. Hemen hemen iskelet kadromuzu korumaya çalıştık. Jurij Zdovc her zaman hedefleri büyük olan bir antrenör. Transferleri de o doğrultuda gerçekleştirdik. Hedeflerimiz tabi ki bu sezon Play Off oynamak. Bu lig her geçen sene daha da zorlaşıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Beşiktaş bunlar her zaman üst sıralarda yerini koruyan takımlar. Bunun yanında Karşıyaka her sene yatırım yapan bir kulüp. Bu sene Trabzonspor ve Türk Telekom, yeni gelen Darüşşafaka ve Doğuş’ta eklendi. Bu takımlarda ciddi yatırımlar yaptılar. Baktığımız zaman Doğuş, Oktay Mahmudi ile anlaştı ve çok tecrübeli oyuncuları kadrolarına kattılar. Bunların hepsi Play Off’a katılmak için oynayacaklar ve bu sezona baktığımız zaman aynı hedefte 10 takım yer alacak ama biz kendimize güveniyoruz” dedi.

KARİYERLİ OYUNCULAR ALDIK

Her takımın güçlü olacaklarını ve iyi yatırımlar yapacaklarını bildiklerini söyleyen Dai, “Bizde transferlerimizi buna göre yaptık. Avrupa’nın kariyerli oyuncularını kadromuza kattık. Earl Calloway yıllarca Euroleague’de oynamış ve en son İspanya’nın Malaga takımında forma giyen bir oyuncu, onu oyun kurucu olarak getirdik. Cory Higgins geçen sene VTB liginde sayı kralı oldu ki bizimle aynı grupta ki EuroChalange’de sayı krallığında ikinciydi onu kadromuza kattık. Domen Lorbek’in geçen sene bize verdiği katkı ortada. Keza Oliver Stevic’in de aynı şekilde. Geçen sene Karşıyaka’da oynayan Jawad Williamsı aldık. NBA kariyeri olan bir oyuncu ve o da çok tecrübeli. Fransa liginde üç sene üst üste 15 – 16 sayı ortalamaları yakalamış bir oyuncu. Paul Harris camia için sürpriz olacak, daha önceden takip ettiğimiz bir oyuncu hocamız birkaç maçını da canlı izledi. Yabancıların dışında yerli kadromuzu da kuvvetlendirdik. Beşiktaş’tan Gökhan Şirin ile anlaşma sağladık. Gökhan Anadolu Efes’in alt yapısından yetişen bir oyuncu bence şu an yeteneğini de henüz gösterememiş bir oyuncu ama inanıyorum ki bizimle beraber yükselişe geçecek. Tufan Önen çok yetenekli bir oyuncudur geçen sene İstanbul Büyükşehir’in birinci lige çıkmasında çok büyük katkıları oldu. Zaten Can Uğur Öğüt bana göre şu anda Türkiye’de ki en iyi oyun kuruculardan bir tanesi. Altan Erol’da hocamızın bir sene takip ettiği oyuncu. Antrenörümüz savunmaya çok önem veren birisi bu nedenle Altan savunma özelliği olan bir oyuncu” dedi.

PARAMETRİK OYUN SİSTEMİ OLACAK

Bu sezon takımın en büyük özelliğinin parametrik oyunculardan kurulu olduğunu aktaran Dai, “Bizde bir oyuncuyu 4, üç yada 2 oynayacak diye bir durum yok. Geçen sene Domen Lorbek yeri geliyordu 4 numarada oynuyordu. Bu sene de aynı şekilde olacak yani parametrik oyun sistemi olacak. Nereye çekerseniz orada oynayabilecekler. Geçen sene de her kes yerinde sabit değildi bu sene de böyle olacak. Yani bu sistemle alakalı bir durum. Hocamız öyle 2 – 10 tarzında oyuncuları çok sevmiyor. Daha çok atletik ve defansif yönü ağırlıklı olan ve orta mesafede oynayabilen 5 numaralı oyuncuları seviyor. Savunma ağırlıklı, atletik özellikli aynı zamanda 4 buçuk numara oyuncularla oynamayı seviyor. Sonuçta bu hocanın tarzı ve transferde de hocanın talepleri doğrultusunda ilerledik. Hocanın raporunda gelen ilk opsiyoneller alındı. Birkaç tane oyuncu vardı yüksek maliyetinden dolayı alamadık ama bunun dışında bütün transferler gerçekleşti” dedi.

ÖNEMLİ YERLERE GELECEĞİZ

Geçen sene başarılı bir sezon geçirdiklerini ve Avrupa üçüncülüğünü elde ettiklerini ifade eden Dai, “Her sene Gaziantep’i basketbolda daha da ileriye adım adım taşımak istiyoruz. Hem taraftarlarımızdan hem de Gaziantep’te ki büyüklerimizden bize destek olmalarını bekliyoruz. Maçlarımıza gelsinler emin olsunlar ki Gaziantep basketbolu Türkiye’de daha da önemli yerlere gelecektir” dedi.

TESİSLEŞME ŞART

Gaziantep’te salon sıkıntısının had safhada olduğunu belirten Dai, “Bu yıllardır var olan bir sorun. Şehitkamil belediyesinin girişimleriyle yeni bir salon yapılacağını duyduk ama o da iki sene içinde tamamlanacak. Bunun dışında bizim 3 yıldır kullandığımız bir tesis vardı o da ki bu güne kadar gelinen başarılarda o tesisin çok büyük rolü vardı. Eğer bir tesisiniz olmadığı zaman çok dağınık bir organizasyonunuz oluyor. Biz o salonu günde sadece 2 saat değil, sabah saat 8’den gece 12’ye kadar çalıştığımız salon. Bunun dışında toplantı yaptığımız, yemekhanemizin olduğu, sağlık odalarımızın olduğu bir tesisti. Başarılı organizasyonlarda tesisleşme mutlaka şart. Türkiye’de Galatasaray’ın ve Anadolu Efes’in bile henüz kendi tesisleri yok ama bunlar yavaş yavaş olacak. Şu anda kullandığımız tesislerimizin olduğu yerden yol geçiyor. Maalesef yıkılacağını duyuyoruz muhtemelen biz bundan sonra ki süreci Karataş spor salonunda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Orada ki tek soru işareti tüm Gaziantep şu anda orayı kullanıyor. Voleybolu da, hentbolu da, diğer lise takımları da, küçük kulüplerde orayı kullanıyor bizde orayı kullanacağız. Artık bize verilen imkanlar doğrultusunda elimizden geleni yapacağız, büyüklerimiz ne derse onun dışında yapacağımız bir şey yok. Gazianteplilerden bu konuda desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.