Gaziantepliler’in yakından tanıdığı küçük Buhara’nın alimlerinden merhum Adil Özberk hoca vefatının 15. yılı dolayısıyla anılacak. Özberk için Cuma akşamı saat 19.30’ da Şehitkamil Kültür Merkezinde bir anma programı düzenlenecek.

Adil Hoca İlim Kültür ve Yaşatma Derneği'nin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ve dernek tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak Rotterdam Üniversitesi Rektörü Prof dr. Ahmet Akgündüz’de katılıyor. Merhum Adil Özberk hocanın aynı zamanda öğrencilerinden olan Akgündüz, anma programında ilim ve alimlerin önemini, Adil hocanın misyonunu ve kardeşlik hukuku ile ilgili bir konferans verecek.

KİTAP İMZALANACAK

Büyük bir katılımın beklendiği anma programında, Merhum Adil hoca nın kendi sesinden kaydedilmiş Kuran’ı Kerim’inde tilaveti de dinlenecek. Yetiştirdiği talebelerinin de Kuran’ı Kerim okuyacağı program, mesai arkadaşlarınca oluşturulan tasavvuf korosunca kasideler’in seslendirilmesi ile devam edecek. Ardından Adil hoca’nın hayatı ve çalışmalarından derlenen slayt gösterisi sunulacak. Program Ahmet Akgündüz’ün konuşmasının ardından dualarla kapanacak. Program sonunda Prof dr. Akgündüz ayrıca “Bilinmeyen Osmanlı” adlı kitabını da imzalayacak.

HABER MERKEZİ