Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni kararını şiddetle kınayarak, ‘’Avrupa ülkeleri, eğer yürekleri yetiyorsa kendi geçmişleriyle yüzleşsinler’’ dedi. Konukoğlu, AP’nin geçtiğimiz hafta aldığı 1915 Ermeni zorunlu göçünü ‘’soykırım’’ olarak niteleyen karara sert tepki göstererek, bu kararın tarihi ve hukuki gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.

Osmanlı devletinin 1915’deki zorunlu göç kararını, Ermenilerin fiilen ortaya çıkan isyanı ve düşmanla işbirliği yaparak Türkleri arkadan vurmalarına karşı aldığını belirten Konukoğlu, o günkü savaş koşulları içinde bu kararın alınmasının kaçınılmaz olduğuna işaret etti. Yaşananların ‘’soykırım’’ olarak nitelendirilerek, gerçeklerin çarptırıldığının altını çizen Konukoğlu, ‘’Bu tasarıyı kabul eden Avrupa ülkeleri, eğer yürekleri yetiyorsa kendi geçmişleriyle yüzleşsinler. Öncelikle, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından olan Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı’nın hesabını versinler’’ ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’NİN İTİBARINI ZEDELİYORLAR

Kurtuluş Savaşı sırasında da Anadolu’da birçok cephede işgalci güçlere ve beraberinde Ermenilere karşı mücadele verildiğine dikkati çeken GSO Başkanı Konukoğlu, şunları kaydetti: ‘’Dünyanın en acımasız sömürgeci ülkeleri arasında yer alan Fransa’nın, Antep’i işgali yaklaşık bir yıl sürdü. Antepliler, 6317 şehit verme pahasına, tarihe mal olacak örnek bir savunma yaparak, işgal kuvvetlerine karşı kahramanca mücadele verdi.

Sahi Fransız’ın ne işi vardı benim ülkemde, Antep’te, Maraş’ta, Urfa’da? Soykırımı asıl onlar yaptı. Biz geçmişi şanla şerefle dolu bir milletiz. Soykırım yalanı ile şanlı tarihimizi kimse karalayamaz. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadık. Bugün de milyonlarca mülteciye kapılarını açan ülke Türkiye’dir.’’ BÜLTEN