SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, SANKO Üniversitesi’nin, “30 yıldır hayal ettikleri” proje olduğunu söyledi.

Konukoğlu, 2014-2015 akademik yılının başlaması dolayısıyla Özel Sani Konukoğlu Hastanesi salonunda düzenlenen törende, üniversite kurmaktaki amaçlarının, tıp ve sağlık bilimleri alanında nitelikli mezunlar vererek ülkenin bu alanda standardının yükselmesine katkı sağlamak olduğunda dikkati çekti.

YARIM DOKTOR CANDAN EDER

Öğrencilere fırsat ellerindeyken daha fazla çalışmaları ve okulun kıymetini bilmeleri çağrısında bulunan Konukoğlu, şunları kaydetti:"Hekimler hastalara her zaman sabırlı ve güler yüzlü olmalı. Hasta psikolojisi çok farklı. Onları internetten öğrendikleriyle baş başa bırakmayın. Onlarla konuşun, ihtiyaç duydukları doğru bilgiyi vermekten çekinmeyin. ‘Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder’ diye bir söz var. Bundan dolayı her şeyi tam öğrenin. İnsanlarımız internete çok güveniyorlar ve bilgiyi oradan öğrenmeye çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceksiniz. Hastalarımız size inanacak ve güveneceklerdir.”"

ÜNİVERSİTE SADECE EĞİTİM YAPILAN BİR YER DEĞİLDİR

Törende ilk dersi vermek üzere kürsüye çıkan ve '“Bir üniversite olmak, bir bina dikip içine 3-5 öğretim üyesi koymakla olmuyor”" diyen SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, " “Üniversitelerin başlangıcı dindir. Batıda ilk olarak öğretim üyeliğini papazlar ve rahibeler yapmıştır. Doğuda İslam medeniyetinde de eğitim kurumları yine dinden, Müslümanların toplanma yeri olan camiden geliyor. Bunun adına da ‘ders verilen yer’ anlamında medrese deniyordu. İlk üniversite Fas’ta zengin bir tüccarın kızı olan Fatıma el Fihri tarafından 859 yılında kurulan El Qarawiyyn Üniversitesi olarak kabul edilir. Osmanlı’da ise 15. yüzyılın en iyi üniversitelerinden biri kabul edilen Sahn-ı Seman’ı dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmet yaptırmıştır" dedi.

TIP EĞİTİMİ USTA ÇIRAK İLİŞKİSİNE DAYANIR

Tıp eğitimine ilişkin bilgiler de veren Prof. Sınav, SANKO Üniversitesi’nin eğitim tarzını klasik anlayıştan biraz farklı kurguladıklarını belirtti.

2 SAATİN ALTINDA ÇALIŞAN BAŞARAMAZ

Tıp bilgisinin görselliğe dayalı olduğunun altını çizen Prof. Sınav, öğrenilen bilginin mutlaka “zihinde 3 boyutlu bir resim olarak kaydedilmesi” gerektiğine vurgu yaptı. Bülten