Büyükşehir Belediye meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Büyükşehir eski Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ismi İbrahimli'de yapılan köprülü kavşak ve kavşaktan d-400 karayoluna kadar devam eden caddeye verildi.

34 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Osman Toprak, terörü kınadıklarını belirtti. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, terörü lanetleyen bir konuşma yaptı. Sucu, "Teröre nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin karşıyız. Biz CHP olarak Malatya'da 12 tane gencecik partilimizi kaybettik. Ayrıca Gaziantep'te yine genç bir partilimizi kaybettik. Terörü lanetliyorum. Allah belalarını versin. Bir daha ülkemiz böyle acılar yaşamasın. Buradan teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz" dedi.

DESTEKLİYORUZ

Gündemin 30. maddesi olan Şehitkamil ilçesi, İbrahimli Mahallesinde yapılan töprülü kavşağa ve kavşaktan d-400 karayoluna kadar devam eden 2300 metre uzunluğundaki caddeye Asım Güzelbey isminin verilmesi teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

CHP'li Mehmet Sucu, bu şehre hizmet etmiş olan Güzelbey'in isminin kavşak ve caddeye verilmesini desteklediklerini, ayrıca 20 Eylül'de kaza sonucu hayatını kaybeden Şehitkamil eski belediye başkanı Av.Ahmet Yılmaz'ın isminin de bir bulvara veya caddeye verilmesi talepleri olduğunu söyledi. Sucu, bu konuyla ilgili meclis başkanlığına önerge verdi.

YILMAZ GÜNDEME ALINDI

Mehmet Durdu Yetkinşekerci de, "Asım Güzelbey gibi bu şehre hizmet etmiş olan Ahmet Yılmaz'ın da isminin bir bulvar veya caddeye alınmasını teklif ediyoruz" dedi. Osman Toprak da, Sucu'nun verdiği önergeyi okudu. Toprak, "Bu şehre hizmet etmiş olanların isimlerinin yaşatılması genel tavrımızdır" dedi. Ahmet Yılmaz ile ilgili önerge gündeme alındı ve imar komisyonuna sevkedildi.

6 KİŞİ MOSKOVA'YA GİDECEK

Gündemin 1. maddesi olan Belediye tarafından kurulacak Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesi için Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nde teknik incelemelerde bulunmak üzere 6 kişinin 19-25 Ekim 2015 tarihleri arasında masraflarının belediye tarafından karşılanarak görevlendirilmeleriyle ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Osman Toprak, bu konunun seçim beyannamelerinde olduğunu hatırlattı.

NAR DAĞITILDI

Öte yandan meclis toplantısının sonunda Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, meclis üyelerine ünü sınırları aşan Oğuzeli narından dağıttı. Meral KINACILAR