Yoğun bir seçim süreci geçiren adaylar dün sandık başına giderek oylarını kullandı. Adayların bir çoğu Osmangazi İlköğretim Okulu'nda buluştu. Akif Ekici, Rıdvan Fadıloğlu, Mehmet Bozgeyik ve Hayri Kamalı Osmangazi İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Ali Küncülü İlköğretim Okulu'nda, MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu'nda, Şahinbey Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Tahmazoğlu Turgut Özal Ortaokulu'nda oyunu kullandı. BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ayhan Ünlü Mehmet Ali Eruslu ilköğretim okulunda oy kullandı.

ADAYLARDAN İLK OYU AKİF EKİCİ KULLANDI

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ve eşi Nermin Ekici Osmangazi İlköğretim Okulunda 1362 nolu sandıkta oyunu kullandı. Adaylar arasında oyunu ilk kullanan Akif Ekici, " Artık sözün sandıktadır. Halkımızın tercihi sandıkta belli olacaktır. Huzurlu ve sükunet içerisinde bir seçim geçmesini diliyorum.Ülkemize milletimiz için ne hayırlı ise o olsun" dedi.

ŞAHİN KÜNCÜLÜ'DE KULLANDI

Ak Parti Gaziantep milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin oyunu Ali Küncülü İlköğretim Okulunda kullandı. Oy kullanmak için geldiği okulda gazetecilere açıklama yapan Şahin, ‘’ seçimlerin milletimiz, memleketimiz, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi

TÜM ADAYLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Şahin, seçim süreci boyunca 80 ile örnek bir yarış geçirdiklerini ifade ederek, ‘’ Gaziantep’te 80 ile örnek olacak bir seçim süreci geçirdik. Herkes barış içinde yarıştı. Hiçbir olumsuzluk olmadı. Tüm adaylar projeleriyle yarıştılar. Ben tüm Türkiye’ye örnek olduğunu düşündüğüm bu barış içinde geçen seçim süreci için tüm adaylara şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

MÜHÜR MİLLETTE

Sandıktan çıkacak her türlü sonuca razı olacaklarını ifade eden Şahin, ‘’ Biz adaylar artık tüm sözlerimizi söyledik. Şimdi söz de mühür de milletindir. Onların vereceği karara saygılı olacağız. Bu millet en doğru kararı verecektir. Ben seçimlerin milletimiz, memleketimiz, Gaziantep’imiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri bu göreve layık görürlerse ben ve tüm ekibim onlara hizmet etmek için çalışacağız diyorum.

TAHMAZOĞLU OYUNU TURGUT ÖZAL'DA KULLANDI

Şahinbey Belediye Başkan ve Adayı Mehmet Tahmazoğlu ve eşi Turgut Özal İlköğretim Okulu'nda 3284 nolu sandıkta oylarını kullandı. Turgut Özal Ortaokulu’na eşi ile birlikte gelen Tahmazoğlu oyunu kullanarak seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Okula oy kullanmaya gelen vatandaşlar tarafından karşılanan Tahmazoğlu çocuklarla da yakından ilgilendi. Oyunu kullandıktan sonra Tahmazoğlu sınıfları tek tek gezerek sandık başında duran görevlileri ziyaret etti.

DEMOKRASİNİN GEREĞİ

'Nasip olursa yeniden seçildiğimiz taktirde 5 yıldan buyana Şahinbey de yaptığımız çalışmaların çok daha fazlasını inşallah yapacağız' diyen Tahmazoğlu, "Gaziantep’imize Şahinbey’imize hayırlı bir netice çıkar diye umut ediyorum. Demokraside herkes bir birinin fikrine saygı gösterecek. Herkesin fikrine saygı gösterecek bu anlamda ülkemiz hızla gelişiyor. Herkes kendi tercihi yönünde oy kullanacak herkes buna tahammül edecek sabır gösterecek bu demokrasinin gereği ve güzelliği diye düşünüyorum" dedi.

BOZGEYİK VE KAMALI AYNI SANDIKTA OY KULLANDI

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik ve Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Hayri Kamalı oylarını Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda 1349 nolu sandıkta kullandı. Bozgeyik ve Kamalı, bu seçimin yerel seçimden çıktığını ve genel seçime dönüştüğünü belirterek, " Bu seçim ülkenin tarihinde bir dönüm noktası olacak Hayırlı olsun"dediler.

FADIOĞLU OY KULLANMAYA AİLESİYLE GELDİ

Şehitkamil Belediye Başkanı ve AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Mart yerel seçimleri için oyunu Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda kullandı. 1343 numaralı sandıkta oy kullanmak için saat 13.00'de eşi Seval Fadıloğlu ile birlikte sandık başına gelen Rıdvan Fadıloğlu, "Seçimlerin ülkemize ve Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İŞTE VEKİLLERİN SEÇİM TEMENNİLERİ

Ak parti Gaziantep milletvekilleri, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazcıoğlu oylarını kullanmak için öğleden sonrayı beklediler. Vekillerden Derya Bakbak Osmangazi İlköğretim Okulu’nda, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ise Adnan A.Ş İlköğretim Okulu’nda oylarını kullandılar. Vekiller oylarını kullanırken, seçimlerin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundular.

BAKBAK: TÜM ŞEHRİME HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Oyunu Osmangazi ilköğretim okulunda kullanan Gaziantep milletvekili Derya Bakbak, seçimlerin Gaziantep için hayırlı olmasını dilediğini ifade ederek, ‘’ Uzun zaman aday arkadaşlarımız ve biz vekiller seçim çalışmalarını beraber yürüttük. Şehirde elini sıkmadığımız, halini hatırını sormadığımız kimse kalmasın diye gayret gösterdik. Artık son gün bugün kararı milletimiz verecek ben seçimlerin tüm şehrime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ diye konuştu Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan oylarını aynı okullarda farklı sandıklarda kullandılar. Aynı okulda oy kullanan vekillerin seçim temennileri de ortaktı. Demokrasinin, ülkenin ve Gaziantep’in kazandığı bir seçim temenni ettiklerini belirten vekiller daha sonra oylarını kullandılar.

MAZICIOĞLU: YAŞLI VATANDAŞLARIMIZIN DURUMU BENİ ÜZÜYOR

Halil Mazıcıoğlu, seçimlerin Gaziantep adına hayırla sonuçlanmasını dilediğini belirterek, ‘’ Seçimlerin şehrimize ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini ümit ediyorum. Açıklama yaptığı sırada oy kullanmak için gelen yaşlı bir vatandaşı gören Mazıcıoğlu, "yaşlı vatandaşlarımızın oy kullanmak için çektikleri şu eziyet beni bu şehrin bir vekili olarak derinden üzüyor. Her seçimde dile getiriyorum onlara kolaylık sağlanması gerekiyor. İnşallah bundan sonraki seçimlerde oy kullanmak için böyle eziyet çekmezler diye ümit ediyorum’’ diye konuştu.

ERDOĞAN: OLUMSUZ BİR DURUM OLMADI

Oyunu Adnan A.Ş İlköğretim Okulunda kullanan bir başka Ak Parti vekili Mehmet Erdoğan, seçimlerin Türk demokrasisi adına seçimlerin hayırlı olmasını dilediğini ifade ederek, ‘’ Seçimler, emenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun, milletin egemenliğinin tecelligahıdır. Katılım şu anda çok yüksek insanlar sandıklara mutluluk içinde gidiyorlar’’ dedi. Mehmet Erdoğan sorulan bir soru üzerine şehirde herhangi bir olumsuzluğun, kavga gürültünün olmadığını söyledi.

UZER: MİLLETİMİZ KONUŞUYOR

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, oyunu Mehmet Ali Eruslu İlköğretim Okulu'nda kullandı. Öğleden sonra eşiyle birlikte oy kullnamak için eşiyle bebaber okula gelen Uzer, "Bugüne kadar biz konuştuk. Bugün milletimiz konuşuyor" dedi.

SEVİYELİ BİR YARIŞ OLDU

Uzer seçim sürecinin Gaziantep’te çok centilmence geçtiğini belirterek, "Bizler bugüne kadar konuştuk. Bugün milletimiz konuşuyor. Artık karar onların herkes milletin vereceği karara razı olup saygı gösterecektir. Ben tüm adaylara teşekkür etmek istiyorum. Burada hiçbir olumsuzluk yaşanmadan, kimse kimseyi kırmadan üsluba dikkat ederek centilmence yarıştılar. Ben bundan sonraki yapacağımız seçimlerin de aynen böyle geçmesini diliyorum’’ dedi MERAL KINACILAR - BAHRİ GEBEL