Ayşenur Mirkelam, Şükran Yılmaz, Hülya Kılıç ve Duygu Sarı Özer, mülakat için önceki gün genel merkeze çağrıldı. Mülakat sonucu beklenirken Gazetemize konuşan Ak Parti Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, 4 adayı da genel merkeze kendisinin önerdiğini söyledi. Kavga, döğüşle bir yere gidilemeyeceğinibelirten Üzücü, "Bizde sistem bu. 4 adayı da ben seçtim, il başkanımız onayladı. Böyle bırakmak lazım. Genel Merkez mülakat sonrası bana elinize sağlık güzel bir seçim yapmışsınız dediler." dedi.

AK PARTİ'DE SİSTEM BU

Genel merkezin kendisine il kadın kolları başkanlığı için adayın var mı diye sorduğunu anlatan Filiz Üzücü, kendisinin de bunun üzerine teşkilattan 4 isim önerdiğini söyledi. Üzücü, "Tabi bu isimleri önce il başkanımıza sundum, sağolsun uygun gördü. Bizde hep böyledir. Gülsüm hanım da beni önermişti. Ondan 3 aday istemişlerdi o yok dedi sadece beni önermişti. Bizde sistem bu. Bende şöyle homojen bir dağılım olsun dedim. Bu isimler merkezi biliyor. 1 sene sonra seçim var. Bilmeyen biri gelipte işi öğrenciye kadar 2 sene geçer" diye konuştu.

KONGREDE GÖREVİ DEVREDECEĞİM

Türkiye genelindeki kadın kolları başkanlarına, 3 dönemi tamamlayan değişecek olanlara nasıl bir sistem istersiniz diye sordular. Ben ve diğer değişecek olan kadın kollarımız atama yapılsın, ilçe seçimlerinde bizde yardımcı olalım, kongrede görevi devredelim dedik. Çünkü hiç olmazsa teşkilat ilçeleri dizayn etsin çünkü kendi devam edecek ondan sonra dedim. Yani atamayı da ben istedim. Kongre dönemi çok da uzamadan aday belirlensin gelen arkadaşımıza bende yardımcı olurum ilçe kongrelerini birlikte yaparız dedim. Biz geri planda olalım ilçe kongrelerini yapsınki hem olaya adapte olsun dedik. İlçe başkanları değişecek. Ben seçsem gelen belki onunla anlaşamadı. Bu genel merkez tarafından mantıklı bulundu. Atama yapacaklar sonra kongre olacak. Kongrede görevi devredeceğim" dedi.

ADAYLAR BEĞENİLDİ

Önerdiği isimlerle birlikte Ankara'ya mülakata birlikte gittiklerini ve birlikte döndüklerini söyleyen Üzücü, "4'ü de güzel aday, teşkilattan isimler. Kavgayla döğüşle bir yere gidilmez. Biz dava insanıyız. Mülakatta hepside genel merkezin çok hoşuna gitti. Elinize sağlık güzel bir seçim yapmışsınız dediler. il başkanımız da onayladı sağolsun. Böyle bırakmak lazım. Bizde sistem bu. Bana görede en güzel sistem bu. 4'ümüzde aynı uçakla gidip aynı uçakla geldik. Hiç bir sıkıntımız yok. Bir iki gün müzakare yapalım dediler.Önümüzdeki günlerde kadın kollarına bu isimlerden birinin ataması yapılacak" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR