Şahinbey ilçe başkanlığı için yarışacak olan mevcut ilçe başkanı Hüseyin Yalçın ve Şahinbey Belediye meclis üyesi Yılmaz Kireç oldukça iddialılar.

Yalçın, "Yeni dönemde daha çok örgütsel çalışma yapacağız. Örgütü canlı tutacağız. CHP'nin oyu rakamsal olarak aşağıda değil. Oransal olarak aşağıda. Hedefimiz şehre göç eden kitle" derken, Yılmaz Kireç, "İlk hedefimiz belediyeler. Belediyeleri alan iktidara da gelir. Bunun için sürekli sokakta olacağız. Gaziantep'te gidilmedik mahalle, eli sıkılmadık insan bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

CHP SANDIĞA GİDİYOR

CHP'de bugün iki ilçe kongresi yapılacak. Nurdağı'nda mevcut ilçe başkanı Cahit Çirkin seçime tek liste ile giderken, İslahiye'de ise mevcut ilçe başkanı Mustafa Alıcı ve Aysun Demirel ilçe başkanlığı için yarışacak. Yarın ise CHP Şahinbey ilçe kongresi yapılacak. Grand Park'ta yapılacak Şahinbey ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın, Şahinbey Belediye meclis üyesi Yılmaz Kireç'le başkanlık için yarışacak.

ADAYLAR İDDİALI

CHP Şahinbey ilçesinde yarın yapılacak kongre öncesi adaylardan seçimle ilgili yorumlarını aldık. İddialı olan iki aday da, kazananın CHP olmasını diledi.

YALÇIN:KAZANAN PARTİMİZ OLSUN

CHP Şahinbey ilçe Başkanı Hüseyin Yalçın, seçimin parti için hayırlı olmasını dilerken, "Sonuçta ne kadarda rakipte olsak dostuz, görevlerimiz var, görevlerimize devam ederiz. Yine birlikte çalışacağız. Yani yine Yılmaz Abi, meclis üyem, ben yine onun grup başkanıyım hiç bir sıkıntı yok. Tabiki kazanırsak, yeni dönemde geçmişten kazandığımız tecrübelerle yapmış olduğumuz hatalar olursa bunu düzelteceğiz. Daha yeni, daha genç, daha dinamik kadrolarla çıkacağız. Kazanan partimiz olsun" dedi.

BU NÜFUSU ŞEHRİN ALTYAPISI KALDIRMIYOR

Yerel yönetimlerle ilgili açıklamaları işin birebir içinde olan meclis üyelerinin yapmasını istediğini vurgulayan Yalçın, " Tabi kentin sorunları bizim sorunumuz. Tipik bir trafik sorunu var. Sola dönüş yasakları veya tek yön yapmayla bu işler düzelmez. Gerçekten bir şehir planlamacısı bu işe bir el atmalı. Yasakla sorun çözülmez. Tipik bir Suriyeli sorunu var. Şehir aşırı bir şekilde nüfus artışına uğradı. Bu nüfus artışını şehrin altyapısı kaldırmıyor. Mesela kira meselesi var. 700-800 lira olan kira şuanda 1500-1600 lira. Asayiş sorunu var. Gaziantep'te böyle bir şey olmazdı günlük bir cinayet var. Uyuşturucu ilkokul çağına inmiş. Eskiden gençlerimizin zaman geçirdiği mahalle sahaları vardı şimdi kaldı mı? Sorun çok. Özellikle Gaziantep'te büyük sıkıntı var" diye konuştu.

CHP'NİN GAZİANTEP'TEKİ OYU DÜŞMEDİ

İki yıl süresince bir genel seçim, bir referandum atlattıklarını, 15 Temmuz darbe girişimini yaşadıklarını söyleyen Hüseyin Yalçın, "Mesela 450 tane Eğitim-Sen'li üye açığa alınmıştı. Bunlarla ilgili bire bir ben görüştüm. Dilekçelerini ben yazdım. Yoğun bir süreç yaşadık. Bu yüzden belki biraz örgütümüzü ihmal etmiş olabiliriz. Yeni dönemde daha çok örgütsel çalışma yapacağız. Örgütü canlı tutacağız. CHP'nin oyu rakamsal olarak aşağıda değil. Oransal olarak aşağıda. Gelen göçe biz sahip çıkamamışız. Eskiden CHP'ye oy verenler halen CHP'ye oy veriyorlar. Ama yeni gelenler şehre gelenlerle çalışma yapmalıyız, hedefimiz bu kitle olmalı, bu kitlelere seslenmeliyiz" şeklinde konuştu.

KİREÇ:NEFRET TOHUMLARI EKMEYE ÇALIŞTILAR

CHP Şahinbey belediye meclis üyesi, Şahinbey İlçe Başkan Adayı Yılmaz Kireç, yüzde 32'lerden, 16'lara düşen partinin oylarını artırmak için yola çıktıklarını belirterek, "Biz iktidarı önce yerelden başlatacağız. Yerelde başarılı olduğun noktada genel politikalardada başarılı olursunuz. 89'da bunu başardık" dedi.

BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ

Ak parti hükümetinin toplumu ötekileştirdiğini ve kutuplaştırdığını, adaleti yeniden tesis etmek için çalışacaklarını belirten Yılmaz Kireç, "Gaziantep'te biz diyeceğiz, birlikte düşüneceğiz, birlikte üreteceğiz ve birlikte büyüyeceğiz. AKP hükümeti ülkemizi dış dünyayla yabancılaştırdı. Komşularla sıfır sorun diye başladılar, bırakın komşuları Okyanus ötesine kadar sorunlu bir politika oluştu. Bu ülkede nefret tohumları ekmeye çalıştılar. Dindar nesil yetiştireceğiz diye kindar nesil yetiştirdiler" dedi.

İTHAL BÜROKRATLARLA YÖNETİLİYORUZ

'Biz iktidarı önce yerelden başlatacağız. Yerelde başarılı olduğun noktada genel politikalardada başarılı olursunuz' diyen Kireç, "89'da bunu başardık. Yerelde başarılı olduk iktidar ortağı olduk. ANAP yerelde başarısız oldu ve iktidardan uzaklaştı. Şehrimizin önce bir sosyolojik yapısını incelememiz lazım. Suiyeli sığınmacılarla ilgili müthiş sıkıntılar var. Bu şehir yılda 8 milyon reçete yazılan bir şehir. Trafiğin Arapsaçına döndüğü ve ithal bürokratlarla yönetildiği bir şehir haline geldik. Eğitimin yerlerde süründüğü, imar planlarının imar rantına, kentsel dönüşümün kentsel bölüşüme dönüştüğü bir şehir. Biz önce politikalarımızı buradan başlatacağız. 50+1'i vermemek için çalışacağız, kendisini başkan yaptırmayacağız" diye konuştu.

SOKAKTA OLACAĞIZ

Toplumun bütün kesimlerini birleştirmek için yola çıktıklarını anlatan Kireç şöyle konuştu:"Biz demeyeceğiz, birlikte yürüyeceğiz, birlikte yönetmeye çalışacağız. Aynı zamanda asla yanlız yürümeyeceğiz. Her zaman birlikte olacağız Hak Muhammed Ali diyenle de, yürüyeceğiz La İlahe İllallah diyenlede yürüyeceğiz. Sol bir söylemle yola çıktık, 68 ruhunu, 78 ruhunu tekrar canlandıracağız. Gaziantep'te gidilmedik mahalle, eli sıkılmadık insan bırakmayacağız. Referandum sonuçlarını da çıkardık. Referandum sonuçlarında hangi mahallede sıkıntımız varsa o mahallelere bütün örgütümüzle gideceğiz. Kapalı kapılar ardında salon toplantılarına son vereceğiz. Sürekli sokakta olacağız. Bu amaçla aday olduk. Arkadaşımıza da başarı dileriz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR