Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ı makamında ağırladı. Bölgedeki illerin güçbirliği yaparak her açıdan daha da büyüyebileceğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, buna olabildiğince katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Hüseyin Sözlü, “Bölgedeki iller birbirini beslemeli ve birlikteliğin sinerjisinden yararlanılmalı. Güney kuşağında yeni bir alternatif koridor açmak zorundayız. Marmara Bölgesi’nin yükünü paylaşacak, Marmara’yla rekabet edecek, Marmara’nın belki bir gün önüne geçecek yapılanmayı hayata geçirmeliyiz. Marmara’ya göre bizim bölgemiz son derece bakir. Denizimiz, ulaşımımız, otoyollarımız oradan daha bakir, daha elverişli, boğucu değil, daha ulaşılabilir, ekonomik... Yakında açılacak bölgesel havalimanıyla büyük operasyonlar başlayacak. Operasyon merkezi olacak burası. Tek parçada Gaziantep’ten Mersin’e bölgeyi İstanbul’un rakibi yapalım. Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin birlikte çok daha güçlü olur” dedi.

DİREKT SEFERLER

Adana’dan Beyrut’a direkt uçuşların başladığını, Şam’a, Halep’e, Bağdat’a, Musul’a, Kerkük’e, Erbil’e, Bakü’ye, Bodrum’a da direkt uçak seferlerinin başlamasının iyi olacağını, böylece bölgenin gücünün artacağını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, direkt seferlerden yararlanmak için Gaziantep’ten Adana’ya kolayca gelinebileceğini açıkladı. İHA