Gaziantepspor’un genç futbolcularından Barış Yardımcı mükemmel olduklarını belirterek, “Yani A’dan Z’ye takım olmuş durumdayız, bu mükemmeliyetimizi devam ettirip daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

Konyaspor maçı hazırlıklarını oldukça iyi bir atmosferde gerçekleştirdiklerini aktaran Yardımcı, “Benim geçen hafta içerisinde 3 günlük bir sakatlığımdan dolayı takımdan ayrı kaldım ama şu anda iyi durumdayım. Çalışmalarımızı daha sağlıklı bir şekilde sürdüreceğiz. Konya deplasmanına da üç puan parolasıyla gideceğiz. Hangi deplasman olursa olsun bir değil üç puan için gidiyoruz, çünkü çok iyi bir hava yakaladık. Genç – yaşlısı, abisi – kardeşi takım içerisinde yedekleri ve tribünlerle birlik oluşturduk” dedi.

ARKADAŞLIĞI YAKALADIK

Son haftalarda zorlu bir sürece girdiklerini söyleyen, Gaziantepspor’un parlayan yıldızlarından Barış Yardımcı, “Takım olarak maçlarımızdan galibiyetlerle ayrılacağımıza inanıyorduk. Gerçekten çok iyi hazırlıklar evresi geçirdik. Rakiplerimize göre analiz yapıyoruz, hocamız bize rakiplerimizi izlettiriyor. Hangi taraftan geliyorlar, nasıl iyi oluyorlar, nasıl pozisyon alırız bunları konuşuyoruz. Futbolu bir kenara bırakırsak biz takımdaşlığı arkadaşlığı yakaladık. Saha içinde bunu göstermeyi yakaladık, herkes bir biri için mücadele edebilecek boyuta geldiğimiz için Allah’da yüzümüze gülüyor. İyi çalışmanın karşılığında Trabzonspor karşısında bir beraberliğimiz var diğer üç karşılaşmadan da galibiyetlerle ayrıldık” dedi.

ASLA PES ETMEDİM

Sezon öncesi birçok takımdan transfer teklifi almasına rağmen Gaziantepspor’u tercih ettiğini aktaran Yardımcı, “Oynayabileceğim ve kendimi gösterebileceğim bir ekibi tercih ettim. Okan hocamın kişiliği ve karakteri, genç oyunculara verdiği özgüven ile birlikte oynatması olsun beni teşvik eden nedenler oldu. Gaziantepspor’a geldikten sonra hiçbir zaman yılmadım, diğer futbolcu kardeşlerime de şunları söylemek istiyorum. Benim gibi 40 defa milli olmuş bir anda üçüncü lige düşmüş bir oyuncu lütfen pes etmesin. Hakikaten yetenek varsa, iyi futbolcuysa zaten ortaya çıkıyor. Ne olursa olsun çalışacaksın, sabredeceksin rabbim bir şekilde mükâfatını veriyor. Çalıştım, çabaladım oynamaya başladım ve hala şu anda performansımın üzerine koymak istiyorum. Daha çok çalışarak üstüne koymak istiyorum. Ben şu anda iyisini yaptığıma inanmıyorum, ben daha da fazlasını yapmam gerektiğinin bilincindeyim ve bu doğrultuda mücadele etmeye devam edeceğim. Genç kardeşlerim ve milli olduktan sonra alt tarafa düşen kardeşlerimiz pes etmesinler, mutlaka iyi kişilik ve iyi karakterlilerse karşılığını alacaklardır” dedi.

TARAFTARA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Oynadığı maçlarda daha çok tempolu mücadele edeceğini ifade eden Yardımcı, “hem defansif hem de ofansif iki şekilli oynayan bir futbolcu olacağım. Taraftarlarımız kombine ve passolig kartlarını alacaklarını umuyorum. Biz takım olarak çok iyi duruma gidiyoruz, kötü gittiğimiz zaman bir şekilde taraftarlarımızın gelmemesini anlarız ama gerçekten iyi gidiyoruz ve taraftarlarımızı her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Gelsinler bizlere destek olsunlar bizim onlara inanılmaz ihtiyacımız var. Bir Trabzon deplasmanına gittik toplasanız belki 5 yüz 6 yüz kişi var ama emin olun ki deplasmanda baskı içerisine giriyoruz. Ne olursa olsun, bizde gelen her takımın kendi sahamızda baskı altında kalmasını istiyoruz. Taraftar olarak rakip baskı altına girdiği zaman biz futbolcular zaten elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

ÜST TARAFTA KALMALIYIZ

Ligin ilk yarısı bitene kadar maksimum puanları toplamayı amaçladıklarını aktaran Yardımcı, “İkinci yarıya geçtiğimiz de böyle devam edersek daha iyi seviyelere geliriz. Şu an belirlediğimiz üst taraflarda yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. İkinci yarıda düşmeme, uefa ve şampiyonluk mücadelesi takımlar olacak o yüzden zorlu bir sürece gireceğiz ama biz iyi yolda gidiyoruz. Takımdaşlık, arkadaşlık üst düzeyde bu seviyemizi bozmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.