Gaziantep'ten iki ismin kabinede bulunmasının kente katkı sağlamasını umduğunu aktaran Toğrul, Adalet Bakanı olarak görev yapacak olan Abdulhamit Gül'ün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum sebebiyle demokrasinin önünü açması halinde tarihe geçebileceğini aktardı.

YENİ KABİNE YORUMU

Kabinede gerçekleşen değişikliklere ilişkin; "AKP'de kabinedeki isimlerin değişmesinin çok fazla etkisi olacağını düşünmüyorum" diyen Toğrul, Gaziantep'ten iki bakanın çıkmış olmasının kente katkısı olacağını umut edeceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Gaziantepli olarak kentin iki bakanının olmasının katkısı olur diye umut ederiz ama işin doğrusu genel politikalar devam ettiği müddetçe bireylerin çok etkili olmadığını düşünüyorum."

EN ÇOK ADALETE İHTİYACIMIZ VAR

"Adalet, bugün en fazla ihtiyacını duyduğumuz kavram. Abdülhamit Gül, umut ederiz adalet konusunda demokrasinin önünü açan çabalarla gündeme gelir. Ancak yasama, yürütme, yargı birliğini sağlayan çalışmalarla gündeme gelindi bugüne kadar. Bu yönüyle bakıldığında demokrasi adına bir katkı sunulup sunulmayacağını noktasında endişeliyim. Gül, çok zor bir dönemde Adalet Bakanı oldu. Bugün demokratik muhalefetin yapılamadığı iklimde adalete hepimizin ihtiyacı var. Demokrasinin önünün açılması hamleleri gerçekleşirse Gül tarihe geçebilir. Öteki ihtimalde ise Bekir Bozdağ'ın politikalarının devamlılığını sağlamış olur."

OHAL 1 YAŞINDA...

"Bu ülkede OHAL'i gerektiren hiç birşey yok. Fethullah Gülen cemaatine operasyon yapılması noktasında kimsede bir kafa karışıklığı yok. 15 Temmuz'un hesabının sorulması karşısında direnen bir taraf yok. Herkes bununla hesaplaşılması gerektiğini söylüyor, bizler de bunu söylüyoruz. OHAL'in Fethullah Gül'e karşı değil, tam tersi Türkiye demokrasi güçleri aleyhine kullanıldığı bir süreci yaşıyoruz. Akademisyenler, kamudan ihraçlar ülkenin önemli gündemi. Adalet hepimize lazım. Açlık grevindeki akademisyenlerimiz cezaevinde ölümle karşı karşıya getiriliyor.OHAL'in birinci yıl dönümünü geride bıraktık. OHAL'e gerek yok, demokratik muhalefet dahi yapılamıyor OHAL zamanında. Öte yandan önceki gün aynı zamanda Suruç'un yıl dönümüydü. Suruç olmasaydı, birçok katliam olmayacaktı Türkiye'de. Suruç'ta sanıksız bir dava yürüyor. Tek tutuklu sanık Yakup Şahin'de yaptığından bir nedamet bile duymuyor.Türkiye'nin bu açıdan bakıldığında adalete ne kadar ihtiyaç duyduğu görülüyor."

Tuba CANPOLAT