Gaziantep’in ilk konsept okulu olan Özel Ada Koleji ulusal ve yerel basın temsilcileri ile Ramazan Ay’ı münasebetiyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel Ada Koleji Kurucu Müdürü Hadi Albayram, katılımcılara teşekkür etti. Ada koleji hakkında bilgilendirme yaparak; Gaziantep’e konsept okul projesini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Albayram, Ada Koleji’nin kuruluş amacının ortaokul ve lisede eğitim gören bir öğrencinin özel ders, dershane ve çeşitli kurs merkezleri arasındaki döngüsünü engellemek ve Gaziantep’in eğitim ve öğretimdeki başarısına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Özel Ada Koleji öğrencilerinin dershane, etüt merkezi, dil ve sanat kurslarına gitmesine gerek olmadığını savunan Hadi Albayram, “biz gerekli her türlü kursu ve eğitimi burada veriyoruz. Zaten özel bir okula giden öğrencinin dershaneye gitmesi mantıklı değil” dedi.

BİZ YAPIYORUZ

Özel Ada Koleji’nin üç prensip üzerine kurulduğunu vurgulayan Ada Koleji Kurucusu Hadi Albayram şunları söyedi. “ Öğrenci başladığı sınıftan itibaren TEOG’a ve üniversiteye hazırlık. Bunu dershane birikimi sayesinde yapıyoruz. Çok ciddi dil eğitimi veriyoruz. Dil eğitiminin genel müfredatla değil. Dil kurslarının mantığıyla yapıyoruz. Sayılı kurs merkezlerinden destek görüyoruz. Projelerimizi onlar belirliyor. Bu yılda kendi dil okulumuzu kuracağız. Okulun projelerini oluştururken, 2 araştırma yaptık. Gaziantep’te özel üniversiteleri kazanan öğrenciler üzerinde anket yaptık. Buralara kayıt yaptıranların yüzde 50’si Gaziantepli. Gaziantepli öğrencilerin hangi okullardan mezun olduklarına baktık. Gelen öğrenciler özel okul mezunları. Gelen öğrencilerin dil hazırlık barajına baktık. Büyük bölümün dil hazırlık barajını geçemediğini gördük. Burada şunu fark ettik birçok özel okulun kaliteli dil eğitimi veremediğini. Bizde öğrenci dershaneye gitmeyecek özel ders almayacak, etüt merkezine, sanat ve dil kurslarına gitmeyecek. Biz bunun hepsini burada yapıyoruz”

REFERANSIMIZ VELİLER VE ÖĞRENCİLER

Albayram, “Farklı olmak adına çıktığımız bu yolda, konsept okul olarak tanımladığımız bu eğitim siteminde öğrenci, okul derslerini, dershane sistemini, dil eğitim kurslarının pratik eğitim modellerini ve seçeceği herhangi sosyal – sanatsal alandaki bir programı aynı binada fakat, bu alanda uzmanlaşmış eğitim kurumlarının ortak çalışmaları ile beraber almaktadır” diye konuştu. Gaziantep Ada Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Albayram, en büyük referanslarının öğrencileri ve velileri olduğunu söyledi.

KONSEPT OKUL PROJESİ İLE GAZİANTEP EĞİTİMİNE YENİLİK

Gaziantep’in yarayan kanası eğitime neşter vurmak için çalışmalarına başlayan Gaziantep Özel Ada Koleji, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencinin okul, dershane ve kurs merkezleri arasında sıkışıp kalmasını engellemeyi hedefliyor. Konsept Okul Projesi ile Gaziantep eğitimine yenilik katmayı hedefleyen Özel Ada Koleji kadrosu bu alanda 4-5 yıldır çalışma yürütüyor.

HABER MERKEZİ