Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El-Bab Operasyonunda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 16 gün sonra şehit olan Selçuk Erdoğan Gaziantep'ten memleketi Amasya'ya uğurlanırken, Şırnak'taki el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu şehit olan Mustafa Yazgan ise Siirt'ten memleketi Gaziantep'e getirildi.
Şırnak'ta el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan'ın naaşı Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, Siirt'en Gaziantep'e getirildi. Şehidin naaşı, havalimanında törenle karşılandı. Şehit Mustafa Yazgan'ın cenazesini getiren uçakla Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamı'nda yürütülen El Bab operasyonunda 21 Aralık'ta yaralan ve tedavi gördüğü Ersin Arslan Devlet Hastanesinde 16 gün sonra şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Selçuk Erdoğan'ın cenazesi memleketi Amasya'ya gönderildi.

Şehidimizi uğurladık

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Özel Harekat'ta görevli Teğmen Mustafa Yazgan, Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit babası ve ağabeyinin sözleri yürek dağladı. Şehit babası, "Sana kıydılar oğlum" derken, şehidin ağabeyi, "300 komando senin intikamını alıyor. Üzülme, askerimiz polisimiz senin intikamını alacak Mustafam" dedi.

Gaziantep Havalimanında düzenlenen karşılama töreninin ardından Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi Farabi Sokak'taki babaevine götürülen şehidin cenazesi, burada helallik alınmasının ardından Gaziantep Asri Mezarlığındaki Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi.

ŞEHİT'İN AĞABEYİ: ÜZÜLME, İNTİKAMINI ALACAKLAR

Törende şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen ağabeyi Mehmet Yazgan, "Askerler söyledi. 300 komando senin intikamını alıyor. Üzülme, askerimiz polisimiz senin intikamını alacak Mustafam" dedi.

ŞEHİT BABASI:SANA KIYDILAR OĞLUM

Tören boyunca metanetini koruyan baba Abdullah Yazgan da oğlunun tabutunun başına gelerek fotoğrafını öptü. Şehidin babası Abdullah Yazgan, oğlunun tabutu başında gözyaşı dökerken "Sana kıydılar oğlum. Her gün kardeşine telefon açardı, 'Oku kardeşim derslerini aksatma' derdi" diye feryat etti. Anne Saadet Yazgan da tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Teğmen Yazgan'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıktaki şehitlikte defnedildi.Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Ersever, Vali Vekili Halil Uyumaz, GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, AK Parti GaziantepMilletvekili Şamil Tayyar ve çok sayıda vatandaş katıldı. DHA/İHA