TÜYAP Gaziantep Kitap Fuarının açılışına rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün Kitap Fuarı'nı ziyarete gitti, standları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Gaziantep’in yaklaşık 500 bin genç nüfusa sahip olduğunu aktaran Şahin, "İki milyonu ben bu fuara davet ediyorum. Gelsinler fuara sahip çıksınlar, çocuklarını okumaya teşvik etsinler. Aileler ve ailelerin bilinci çok önemli. Faydalı kitapların okunmasını sağlasınlar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen “Gaziantep Kitap Fuarı”nı ilk gün 13 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Gaziantep’te ilk defa düzenlenen ve ilk gün 13 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği kitap fuarı, söyleşiler ve yazarların imza günleriyle devam ediyor.

GENÇLER İYİ YETİŞMELİ

Gençlerin her yönden yetiştirilmesi gerektiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: “Bizim petrolümüz, madenimiz, altınımız yok. Bizim madenimizde, petrolümüzde yetişmiş gençler. Gençlerimizi yetiştirebilmemiz içinde bütün fırsatları kullanmamız gerekiyor. Onlara her yönden fırsat eşitliği vermemiz gerekiyor. Onları teknolojik, altyapı yönünde en iyi öğretmenlerle desteklerken, bir taraftanda bu fuarcılığı güçlü bir şekilde bölgenin ve Türkiye’nin en iyi fuarcılığına dönüştürmemiz gerekiyor.”

FUARA SAHİP ÇIKIN

Gaziantep’in yaklaşık 500 bin genç nüfusa sahip olduğunu aktaran Şahin, gençlerin çok iyi yetiştirilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekerek, yaşanan terörün ve şiddetin bir sonuç olduğunu kaydetti. Koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılması gerektiğini, bu noktada okumanın önemli olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İki milyonu ben bu fuara davet ediyorum. Gelsinler fuara sahip çıksınlar, çocuklarını okumaya teşvik etsinler. Aileler ve ailelerin bilinci çok önemli. Faydalı kitapların okunmasını sağlasınlar. Çünkü faydalı toplum, faydalı insan olmak için önce faydalı bir beyin gerekiyor. Onun için de faydalı kitapları okutmaya teşvik etmemiz ve başarmamız gerekiyor. Bu çocuklar bir cevher. Bu çocukları nasıl eğitirsek bu cevherden o kadar güzel sonuçlar elde edeceğiz.”

13 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de TÜYAP Fuarcılık olarak Gaziantep’te kitap fuarı düzenlenmekte geçiktiklerini belirtti. İlkez düzenelenen kitap fuarını, açıldığı gün 13 binin üzerinden kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Alagöz, “Bugün yine çok yoğun bir ilgi var. Bu Gaziantep’in ne kadar doğru bir destinasyon olduğunu ve Gaziantep insanımızında kitaba, okumaya ne kadar meraklı olduğunun da en temel göstergelerinden bir tanesi oldu. Hedefimiz TÜYAP Fuarcılık grubu olarak önümüzdeki senelerde fuarımızı daha da büyük ölçeğe kavuşturmak ve daha da güzel işler yapmak. Biz desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Öte yandan etkinlik kapsamında Melih Tuğtağ “Sessiz Sakin’in Gürültülü Maceraları”, Yüksel Pazarkaya “Behçet Necatigil 100 Yaşında, Unutulmak İsteyen Şair”, Adnan Özyalçıner “1950 Kuşağı ve Onat Kutlar” söyleşisi yaptı. 75 yayınevi ve 100 yazarın katıldığı kitap fuarı, Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 8 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilinecek. HABER MERKEZİ