Gaziantep Beşyüzevler mevkinde bulunan ve Mustafa Eruslu tarafından yaptırılan Bülbülzade Eruslu Kız Öğrenci Yurdu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı. Açılışa Gaziantep Ak Parti Milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yurdun açılışında konuşan Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, "Bu vakıf eseri değerli hayırseverimiz Mustafa Eruslu tarafından şehrimize kazandırıldı. 160 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu yaklaşık sekiz ay gibi kısa bir sürede tüm ilgililerin belediye başkanlarımızın katkılarıyla bize alan açtılar ve bunu gerçekleştirdik. Hepimiz bu hayattan göçüp gideceğiz geride insanlık adına gelecek nesiller adına Allahın bize verdiği maldan, mülkten, bilgiden birşeyler bırakıp bir esere dönüştürmüşsek bunlar kalacak ve bizi öldükten sonrada yaşatacaktır. Bu çalışmalar ülkemizin herbiri bir yerinden karanlığa yakılmış bir mum gibi çoğalmaya başladı ve en önemlisi de bu çalışmalar yerlidir, bu topraklara aittir" dedi.

BÜLBÜLZADE VAKFINA

Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir'in konuşmasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'da kısa bir konuşma yaptı. Davutoğlu, "Dünyaya bırakabileceğimiz en güzel eserlerden bir tanesi eğitimle ilgili yaptığımız faliyetler. Beni en fazla memnun eden şey eğitim kuruluşlarımızın açılışları. Özellikle bugün Eruslu Öğrenci Yurdunun açılışında bulunmak benim için gerçekten çok büyük bir memnuniyet kaynağı. İnşallah ben Bülbülzade vakfının uzun yıllardan beri sürdürdüğü hizmetlerde bu yurdun çok önemli katkısının olduğunu düşünüyorum. Bu yurtta kalan sevgili öğrencilerimiz buradan ayrıldıktan sonra burada aldıkları bilinçle, burada aldıkları eğitimle hem Türkiye'ye hem dünyaya hizmetlerini artırarak devam ettireceklerdir. Bülbülzade Vakfına Gaziantep'e katkılarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'na hediye verildi. Hediyelerin ardından yurt binasının açılışı dualarla yapıldı.