Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal partisinin Gaziantep İl Başkanlığının açılışı için Gaziantep'e geldi.Geniş katılımla gerçekleştirilen açılışa DGP Gaziatep İl Başkanı Mehmet Başaran, DGP Şahinbey İlçe Başkanı Sevim Balkan, DGP Şehitkamil İlçe Başkanı Elif Demir ve çok sayıda partili katıldı.

"BİZİM ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ DEMOKRASİ "

Partisinin İl Başkanlığı açılışında konuşan DGP Genel Başkanı İdris Bal konuşmasında hükümete yüklendi ve adlarının neden Demokratik Gelişim Partisi olduğunu anlattı. Bal, "Adımızın neden Demokratik Gelişim Partisi olduğunu soranlar var. Bizim ülkemizin en büyük eksiği demokrasi eksikliği olduğu için Demokratik adımız. Bir diziden terör çıkarıyorlar gerçek teröristler şurda dururken dizilerden terörist çıkarıyorlar. Alo Fatihler yayın yapıyor bu ülkede . Geçmişte Mesut Yılmaz Milliyet Gazetesini almak istedi diye Yüce Divanda yargılandı bu zamanda havuz medyası oluşturuldu hiçbirşey yapılmadı daha. Gelişim dedik hala eksiklerimiz var demokrasi eksiğimiz, asgari ücret eksiğimiz gibi. Fişlenmeye hayır diye hükümete geliyorlar fişlemenin daniskasını yapıyorlar. Sulh Ceza Mahkemeleri 21. yüzyılda AKP'NİN İstiklal Mahkemeleri oldu. 17 ve 25 Aralık bir darbe girişimi değildir darbedir. Hükümet hırsızın peşinde koşan Polisin kafasına balyoz gibi inmiştir. Hükümet medyanın başına balyoz gibi inmiştir. Bu operasyonlar bağımsız olmaya çalışan herkese karşı yapılabilir işte bu yüzden bizim partimizin adında "Gelişim" var" dedi.

"YİĞİTSENİZ ALMAN CUMHURBAŞKANI GİBİ YAPIN"

Partilerinin ambleminde neden bir açık el bulunduğunuda açıklayan Bal, "Partimizin amblemi açık bir el bu amblem yolsuzluklara, iftira terörüne, toplumu kutuplaştırmaya dur demek anlamına geliyor. Bizim ekibimiz açık biz birşey saklamıyoruz yiğitseniz, demokratsanız sizde saklamayın. Yiğitseniz Alman Cumhurbaşkanının yaptığı gibi yapın Alman Cumhurbaşkanı bir uçak biletinden yargılandı. İspanyol kralının kızı yargılandı ve ceza aldı, cezasını çekiyor. Oysa siz dostlarınızı feda etmemek için ülkeyi riske atıyorsunuz bizler şeffaflık istiyoruz. Bizler bu eli kaldırırken barış için kaldırıyoruz. Sağcıyla, solcuyla, aleviylede, sünniylede barış içindeyiz bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var kutuplaşmaya değil

Herkesin Moğollardan korktuğu gibi korktuğu bir ortamda ben ve arkadaşlarım dik duracağız. Partimiz yeni kurulduğunda arkadaşlarımın çoğunu tehdit ettiler eski tanıdığım ne kadar arkadaşım varsa yolumuzdan döndüler olsun yeni arkadaşlarımızla korkmadan bir yola çıktık" diye konuştu.

"TÜRKİYE DAHA YAPICI BİR TAVIR İZLEYEBİLİRDİ"

Gazetecilerin sorularınada cevap veren Bal Suriye sınırında yaşanan olaylarla ve gazetecilerin sorularıyla alakalı olarak şunları söyledi. Bal, " Zulmün olduğu yere el uzatılmasını herkes gibi bizde isteriz ama Suriye'deki konuda Türkiye'nin payı var mı? Türkiye bu noktada daha yapıcı bir tavır izleyebilirdi. Ben ciddi manada burada bir zafiyet olduğunu düşünüyorum. Sınırın bu tarafinda yada öteki tarafında daha yapıcı bir tavır izlenebilirdi. ABD Ziraat Bankası için bir soruşturma başlattı şuanda Türkiye'nin illegal yapılanmada bir payı varmı diye sorgulanır oldu bu durum bizim itibarımızı düşürüyor. Çözüm adı altında illegal örgütleri güçlendirmemek gerek" şeklinde konuştu.( Haber Merkezi)