Gaziantep’in önemli hastanelerinden biri olan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil ameliyathanesi yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil ameliyathanesi hastanenin kuruluşundan buyana yaklaşık 50 yıldır hizmet veriyordu. Son günlerde hastane de başlatılan bakım, onarım çalışmaları kapsamında 50 yıllık acil ameliyathane de yenilendi. Bakım, onarımın ardından acil ameliyathane hizmet vermeye devam ediyor.
Gaziantep’in önemli hastanelerinden olan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. İdris Yıldırım, yapılan yenilenme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Yıldırım, şunları söyledi:
“Kamu Hastaneler Birliği kurulduktan sonra Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde Acil ameliyathanesinde bakım onarım çalışması yapıldı. Acil bölümünün ise bakım onarım çalışması devam ediyor. Ameliyathanemiz 1962’de yapılmıştı. Gaziantep’e ciddi hizmette bulunmuş ameliyathanemizdi fakat fiziki şartları itibariyle hem hasta güvenliği, hem çalışan güvenliği gerçekten tehdit eden bir boyuttaydı. Yaptığımız yenileme çalışmasıyla artık ameliyathanemiz yeni yüzüne kavuşmuş oldu. Ameliyathanenin bakımının çoğunu kendi personelimizle yaptık. Burada bize destek veren genel sekreterliğimize ve hizmetler başkanlığına ve emeği geçen personelimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”
(FS-MEF-Y)