İHA) - Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Akademik Danışmanlık Dersleri'nin Bahar Dönemi başlıyor. Anadolu Üniversitesi’nin uzaktan öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz yüze Akademik Danışmanlık Derslerinin Bahar Dönemi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kampusünde 8 Mart 2015’te başlayıp 17 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri Gaziantep İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, on hafta sürecek bahar dönemi derslerinin Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Merkezi Dersliklerinde cumartesi ve pazar günleri yapılacağını belirtti.
Derslere katılmak isteyen öğrencilerin, genel kuralların yanı sıra, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim gördükleri Gaziantep Üniversitesi’nin disiplin kurallarına uymak zorunda olduklarını söyleyen Gaziantep Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, “Bahar Döneminde “İktisada Giriş II, Genel Muhasebe II, Matematik II, Osmanlı Türkçesine Giriş II, Eski Türk Edebiyatına Giriş: Söz Sanatları, İstatistik II, Makro İktisat, Finansal Yönetim II, İngilizce II, Maliyet Yönetimi, Finansal Tablolar Analizi,İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Arapça II ve Arapça IV” olmak üzere 14 ders açılacaktır. Çalışan kesimler de düşünülerek dersler Pazar günleri yapılacaktır. Ancak bazı Pazar günlerinde ÖSYM sınavları yapılacağından ve diğer sınavlardan dolayı cumartesi günleri de dersler yapılacak. Ders programında yer alan dersler dışında başka program dersleri açılmamaktadır. Gaziantep Üniversitesi’nde akademik danışmanlık derslerinin yapılacağı yer, saat ve ders programı Gaziantep Üniversitesi WEB sayfasında (www.gantep.edu.tr), Gaziantep AÖF Bürosu’nda ve www.anadolu.edu.tr adresinde “Açıköğretim” linkinde bulunan “Akademik Danışmanlık Hizmeti” bağlantısında duyurulmuştur. Akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği/öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere öğrenciler girebilmektedir. Akademik danışmanlık derslerine katılım ve devam zorunlu değildir” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, Gaziantep İli’nde yaklaşık 52 bin öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri’nin başarı ile yürütülmesinde emeği ve destekleri olan başta Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun olmak üzere GAÜN Yönetimine, idari personele, derse giren öğretim üye ve elemanları ile Gaziantep AÖF Bürosunda özverili şekilde çalışan personele teşekkürlerini sunarak, öğrencilerin derse katılmalarını ve başarılı bir dönem geçirmelerini diledi.