Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kamil Ocak Stadı'nın yeri için sessizliğini çıkan haberler sonrası bozdu. Ancak yapılan açıklamada, kesin ifadeler kullanılmadı. Sadece TOKİ'ye ait olan 45 bin metrekarelik alandan 5 bin metrekaresinin cami olması kesinleşirken, diğer yerlerin henüz ne olacağı konusunda kesin bir açıklama yapılmadı.

AÇIKLAMA YÜZEYSEL

Açıklamada, Demokrasi Meydanı’nın kuzeyinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetindeki yaklaşık 45.000 m² alana sahip olan Kamil Ocak Stadyumu'nun, Beylerbeyi Mahallesi’nde yapımı devam eden maliyeti 120 milyon TL olan yeni stadyumun hizmete girmesiyle yıkılacağı hatırlatılarak, "TOKİ tarafından konut+ticaret alanı olarak önerilen plan taslağı, bu alana yaklaşık 135 bin metrekare ilave inşaat, yapı, nüfus ve ulaşım yoğunluğu getirecek olması nedenleriyle yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kabul edilmedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dönemindeki yoğun gayretleri neticesinde de TOKİ tarafından hazırlanan plan taslağı iptal edilerek geri çekilmiştir. Sonrasında TOKİ tarafından hazırlanan diğer plan değişikliği taslakları da Belediyemiz tarafından kabul görmemiştir" denildi.

'Yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu güneyindeki Demokrasi Meydanı ve yıkılan Bedesten Alışveriş Merkezi ile birlikte toplamda yaklaşık 75 bin metrekare alan büyüklüğüne sahip olacaktır' denilen açıklamada, "Kent merkezi ile bütünlük oluşturan bu alan üzerinde “Nasıl bir kent meydanı görmek istiyoruz” ana fikri ile Büyükşehir Belediyemiz ve Mimarlar Odası işbirliği ile Mimarlık Fakültesi öğrencileri arasında Kamil Ocak Stadyumu Fikir Proje Çalıştayı düzenlenmiştir. Bu tasarımlar da dikkate alınarak Büyükşehir Belediyemizin çok hassas olarak üzerinde durduğu Kamil Ocak Stadyumu, Demokrasi Meydanı ve Belediyemizce kamulaştırılarak yıkılan Alışveriş Merkezi alanları bütününde yaşayan bir meydan öncelikli yeni bir tasarım çalışması düşünülmektedir. Bu çalışma kapsamında meydan ile bütünleşecek, meydana kimlik ve fonksiyon kazandıracak ve Gaziantep’in tarihi dokusuyla uyumlu olacak şekilde 75 bin metrekare alanın, meydan ana fikri doğrultusunda, 5 bin metrekarelik bölümüne Meydan Camii Alanı düzenlenmesi proje içerisinde düşünülmektedir." ifadelerine yer verildi. Haber Merkezi