Gaziantep’te kurulan açık oto pazarında yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketlilik başlarken, bazı alım-satımcı esnaflar ikinci el otomobillerin garanti zorunluluğunun herkesi mağdur edeceğini savundu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Araban Yolu üzerinde kurulan açık oto pazarına gelen yüzlerce vatandaş otomobil alım satımı için buluştu. Eski ve yeni modellerin sergilendiği binlerce araç üzerinde defalarca pazarlıklar yapıldı. Hareketlilik yaşanan açık oto pazarında bazı vatandaşlar model yükseltmek için araçlarını satışa sunarken bazı vatandaşlarda ilk kez otomobil almanın heyecanını yaşadı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araçlarına alıcı bulabildiklerini ifade eden araç satıcıları hareketlilikten memnun. Otomobil almak isteyen vatandaşlar ise fiyatlarının uygun olduğunu ancak en temiz aracı bulmak için gün boyu pazarda dolaştıklarını söyledi.
Öte yandan bazı alım-satımcı esnaflar bu ay sonunda hayata geçirilmesi beklenen Tüketici Koruma Kanunu kapsamında el satışı yapılan araçlarda garanti zorunluluğunun bir çok kişiyi zor durumda bırakacağını savundu. Galerici Ramazan Sungur, uygulamanın araçların yaşına göre yapılması gerektiğini ifade ederek, “Şimdi biz 1990 model bir otomobili satarken buna nasıl garanti verebiliriz. Bu uygulamaya en azından yaş sınırlaması getirilmesi gerekiyor. Yeni model araçlar için biz bu garantiyi verebiliriz ancak 1990-2000 model araçlar için bu garantiyi vermemiz mümkün değil. 20 yıllık yada 10 yıllık bir araca kimse 1 yıl garanti ile satamaz. Bu uygulamanın yeniden düzenlenerek yapılması gerekiyor” dedi.