Dünya makine halısı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep'teki sektör temsilcileri, geçen aylarda gerileyen ihracat rakamlarını, "2. DOMOTEX Turkey" aracılığıyla yükseltmeyi hedefliyor. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Fuarın, Türkiye ve Gaziantep için çok önemli olduğunu ifade ederek, organizasyonun kent ekonomisine düşünülenin üzerinde büyük katkısı olacağını belirtti.

TOPARLANACAĞIZ

Geçen yıl 01 Ocak-21 Mayıs tarihlerinde 607 milyon 88 bin 808 dolarlık halı ihracatı yapıldığını, bu yıl aynı döneminde ise 512 milyon 354 bin 856 dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Kaplan, sektördeki dünyanın en önemli ve en büyük fuarı olarak gösterilen DOMOTEX Turkey sayesinde düşen ihracatın toparlanacağına inandıklarını belirtti.

DİKKAT ÇEKEN ÜLKELER

Kaplan, tüm stant alanları dolan fuara Gaziantepli firmaların yanı sıra Belçika, Çin, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Ürdün ve Özbekistan'dan gelen uluslararası firmaların da katılacağına dikkati çekti. Geçen yıl birliğin toplam ihracatının yüzde 96,5'ini makine halısı, yüzde 2,9’unu da tufte halının oluşturduğunu anlatan Kaplan, 2014'teki rakamların bu yıl da yakalanması ve yeni pazarların bulunması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi. AA