Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet düzenlemesinin de yer aldığı 6518 sayılı kanunu onayladı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununun” yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

"MACARİSTAN'DAN DÖNER DÖNMEZ ÖNÜMDEKİ YASAYI ONAYLADIM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet düzenlemesini onayladığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Gül, twitter hesabından şunları dedi: "Bir süredir gündemdeki internet yasası hakkında yoğun mesajlar gönderiyorsunuz. Mesajlarınızda özellikle iki husus üzerinde itirazlar ilettiniz. Bu iki noktaya ilişkin sakıncaların esasen ben de farkındaydım. Nitekim, Hükümetimizle temasa geçip bu iki noktaya ilişkin düşüncelerimi paylaşmış ve bunların düzeltilmesini istemiştim. Memnuniyetle görüyorum ki iki maddeyle ilgili kaygılar yarın yeni bir yasal düzenlemeyle giderilecek. Bu düzenlemenin süratle gerçekleşmesine fırsat vermek için Macaristan'dan döner dönmez önümdeki yasayı onayladım. Hükümetimiz ve siyasi partilerimize gösterdikleri anlayıştan ötürü teşekkür ederim. Hepinize iyi akşamlar diliyorum."

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı, içinde internet düzenlemesinin de bulunduğu 6518 sayılı kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Gül’ün Macaristan dönüşü onayladığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Çok sayıda kanunda düzenleme öngören ‘Torba yasa’da, başlıca şu değişiklikler yer alıyor: "İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, TİB'e başvurarak doğrudan, içeriğe erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebilecek. Özel hayatın gizliliğinin ihlaline bağlı olarak, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, doğrudan TİB başkanının emri üzerine erişim engellenebilecek. Bu karara karşı Sulh Ceza Mahkemesine itiraz edilebilecek. Erişim Sağlayıcıları Birliği kurulacak. Birliğe üye olmayan internet servis sağlayıcıları faaliyette bulunamayacak. Erişim Sağlayıcıları Birliğinin, erişim sağlayıcıya gönderdiği, içeriğe erişimin engellenmesi kararı, en geç 4 saat içerisinde erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilecek. Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan da bir üye bulunacak."