Türk Hava Kurumu Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Kapısız, başta havacılık sporları eğitimi olmak üzere birçok projelerinin olduğunu, bunları hayata geçirmek için yerel yönetimlerden destek istediklerini söyledi. Kapısız, "Yer sorunu, taşıma ve malzeme sorunumuz var" dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

THK Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Kapısız, Yönetim Kurulu üyeleri Adem Demirezer, Nami Işıklar ve Genç Kanatlar üyesi Aynur Kapısız ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile projelerini konuştu.

UYGUN ÖĞRENCİ ARIYORUZ

Kapısız, Türk Hava Kurumu'nun (THK) 91. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Gaziantep'in son 3 yılda tüm şubeler içinde en fazla kursiyer gönderen iller arasında üçüncü sırada olduğunu belirten Kapısız, uluslararası öğrenci değişimlerine öğrenci gönderdiklerini, geçen sene Hong Kong'a gittiklerini, 2016 yılı için ise uluslararası öğrenci değişimine göndermek için uygun öğrenci aradıklarını anlattı.

MALZEME SORUNUMUZ DA VAR

Deri toplama işinin rutin işleri olduğunu, bunun yanısıra, Gaziantep için başta havacılık sporları eğitimi olmak üzere birçok projeleri olduğunu anlatan Kapısız, "Türkiye'de sadece yılda en az 5 bölgesel kurs açabilecek yetkiye sahip tek şubeyiz. Bölgesel kurslara ağırlık vereceğiz. Tabi bunu yapabilmemiz için yerel yönetimlerin desteğine ihtiyacımız var. Fiziksel mekan ve taşıma gibi desteklere ihtiyaç var. Şu anda yer konusunda kamu kurumlarından hizmet talep ediyoruz. Üniversite, gençlik spor müdürlüğü, belediyeler olabiliyor. Ayrıca malzeme sorunumuz da var." dedi.

MODEL UÇAK PİSTİNE İHTİYACIMIZ VAR

Havacılık sporlarına Gaziantep'te ilginin çok fazla olduğunu söyleyen Kapısız, şu anda revaçta olan havacılık sporlarının yamaç paraşütü ve radyo kontrollü uçak olduğunu ifade etti. Kapısız, "Bunların eğitimini vermeye de hazırız. Projelerimiz var. Mevcut projelerimize yerel yönetimlerden destek verilmesini istiyoruz. Model uçak pistine ihtiyacımız var. Şehir içinde bunun için uygun bir çok yer var. 200 metreli pist bile yeterli olur. Maksat burada bir yerimiz olur. Şu anda herkes bulduğu yerde çalışıyor" diye konuştu. Kapısız, Sakçagözü'nde bir yer oluşturmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Meral KINACILAR